MENU

Honorarer for elitedommere på plads

Ny honorar aftale for elitedommerne giver bedre mulighed for forberedelse til kampene for dommerne i Superligaen.


Foto: fodboldbilleder.dkBeskeden regulering af honorarerne, men til gengæld headset til dommerne i NordicBet ligaen og bedre mulighed for forberedelse til kampene i Superligaen.Det er nogle af overskrifterne i den aftale, som netop er blevet indgået mellem Danske Fodbolddommere, Divisionsforeningen og DBU.

Det har været repræsentanter for elitedommerne og Divisionsforeningen, der igennem nogle måneder har forhandlet aftalen på plads.

Aftalen indeholder beskedne reguleringer af honorarerne, men der er til gengæld åbnet mulighed for, at superligadommerne kan vælge at anmode om såkaldtdagsindkvartering forud for kampe, der påkalder sig ”særlig opmærksomhed”, som det er formuleret i aftalen.


Headsets til dommerne i 1. division

Som en del af aftalen, er det besluttet, at Divisionsforeningen indkøber nye headsets til dommerne i Superligaen. Det betyder, at de headset, somsuperligadommerne hidtil har benyttet, sendes videre til dommerne i NordicBet ligaen.

Ordningen vil således komme til at betyde, at også dommerne i NordicBet ligaen nu får mulighed for at kommunikere med hinanden under kampen, således somdet hidtil også har været praksis i Superligaen. Brugen af headset i NordicBet ligaen vil betyde, at dommerne i højere grad vil kunne undgå situationer,hvor man internt i dommertrioen går skævt af hinanden i forbindelse med vigtige afgørelser på grønsværen.


Glæde over aftalen

Honoraraftalen for dommerne i danmarksturneringen faldt endeligt på plads den 1. marts, hvor Jesper Møller, formand i DBU, Thomas Christensen, formand forDivisionsforeningen og Per Buttenschøn, formand for Danske Fodbolddommere – DFU skrev under på en aftale, der løber i halvandet år frem.

”Aftalen rummer en række forbedringer i elitedommernes arbejdsvilkår, som jeg er sikker på vil få en gavnlig effekt for afviklingen af kampene”,konstaterer formand for Danske Fodbolddommere, Per Buttenschøn. ”Det er i alle aktørers interesse, at forberedelserne bliver mere optimale, og atkommunikationen i især kampafgørende situationer kan ske mere effektivt. Så aftalen giver et skridt i den rigtige retning.”

Også i Divisionsforeningen er der tilfredshed med aftalen:

”Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at komme overens med en aftale, som både er til glæde for klubber og dommere. Og vi ser frem til en nyperiode med et godt samarbejde, siger formand Thomas Christensen.

Parterne har haft et ønske om, at den næste honoraraftale på området skal følge turneringsåret. Derfor er den netop indgåede aftale af halvandet årsvarighed. Det er aftalt, at forhandlingerne af den næste aftale begynder i efteråret 2014 og skal være færdige senest den 1. februar 2015.

Se hele aftalen her

Log ind