MENU

Ind under huden på fodbolden – en gang til

DBU Trænerlounge: Peter Møller har været professionel topspiller på landsholdet og i udlandet og senest kursist på DBU's T-træneruddannelse. En uddannelse, han primært har taget, for som han siger - at komme ind under huden på fodbolden en gang til. Læs også om andre historier, der rører sig i trænerverdenen her.

Peter Møller i Parken - nu i rollen som TV-vært. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Fodbolden har sendt Peter Møller mange sjove steder hen. Han har været professionel topspiller på landsholdet og i udlandet, en anerkendt nummer 32 i FCK. Senere hen studievært og nu med på DR’s mediehold, der skal give sportsoplevelserne videre. 

2013 var den lange eks-angriber med på skolebænken på DBU’s T-træneruddannelse i Vejen.

’Selvom jeg har fulgt fodbolden tæt, så har jeg valgt at tage en træneruddannelse for at komme ind under huden på fodbolden en gang til. Min primære motivation er kommet efter jeg er begyndt at træne mine sønners hold i HIK – U14 og U11,’ forklarer studieværten i en kort pause mellem redaktionsmøder, og før han skal ned i studiet og stå i ruden og servere dagens sportsnyheder.

Jeg havde på forhånd forventet, at han primært havde meldt sig under træneruddannelsens faner for netop at blive en bedre studievært, der kunne stille nogle endnu mere begavede og indsigtsfulde spørgsmål. Men nej, lige præcis den motivation fylder ikke så meget.

’Når vi skal lave nyhedsindslag, så har vi jo oftest kun 1 minut og 30 sekunder, og der kommer man af gode grunde ikke særlig dybt. Og som vært må du jo heller ikke involvere dig for meget personligt eller vise følelser. Det vigtigste for mig i den rolle er at bruge min generelle forståelse og respekt for fodboldfaget, forklarer Peter Møller, mens hans deadline for at skulle i studiet ubønhørligt rykker nærmere.

Til gengæld overrasker han mig, da han uden omsvøb snakker om de andre perspektiver han ser i træneruddannelsen.

’Jeg vil da ikke udelukke, at jeg kunne finde på at gå hele vejen i uddannelsessystemet. Og hvis det rigtige set up pludselig var der, og der kom en mulighed for at blive træner på topniveau, kunne det da have interesse. Det ville kræve, at jeg skiftede branche, og jeg er glad for mit arbejde nu, og jeg har heller ingen konkrete planer. Men man kender jo ikke sin motivation og lyst på sigt,’ fortæller Peter Møller overraskende åbenhjertigt.

Læs hele interviewet med Peter Møller her:

Øvrige historier i DBU Trænerlounge:

Masser af Mål

Mindst 100 mål om ugen


Toppen af poppens ledelsesstile

Et kig ind i Sir Alex Fergusons univers

Superligaens varmeste navne

Hvilken forsvarer lykkes med flest tacklinger? Hvilken midtbanespiller producerer den største mængde pasninger? Og hvad hedder angriberen med den højeste afslutningspræcision? Amisco Scandinavia gør status for Superligaen efter forårets første spille...


Nye udfordringer for DBU’s talenttrænere

Meget af talentarbejdet flyttes ud i klubberne


Verdens største fodboldfest

Masser af inspiration at hente i USA.


Inspiration til opstartstræning

I disse spirende forårstider, hvor der er gang i opstartstræningen mange steder, sender vi lige et link til en tidligere artikel om effekt af styrke-, og intervaltræning i forberedelsesfasen.


En god træneroplevelse

Landstræner Morten Olsens bedste oplevelse

Stillingsopslag: U15 talenttræner for piger på Jylland og Fyn

DBU søger en deltidsmedarbejder pr. 1. august 2014 til stillingen som U15 talenttræner vest.Log ind