MENU

Jesper Møller: Nations League er et spændende tiltag

UEFA’s 54 medlemmer vedtog hertil morgen dansk tid rammerne for en kommende Nations League, som hilses velkommen af DBUFra 2018 kan det være slut med venskabslandskampe, som den Danmark spillede mod Polen i 2013. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Torsdag morgen dansk tid vedtog UEFA’s 54 medlemslande en firepunkts resolution, der skaber rammer for en ny UEFA turnering, som får navnet Nations League.

Formatet er ikke endeligt fastlagt, men de indledende tanker er at inddele de 54 UEFA-medlemslande i fire større grupper i henhold til landenes respektive koefficient rangering. De fire grupper bliver opdelt i mindre grupper, hvor man vil benytte den internationale kampkalender til at fastsætte spilledatoer - som ellers skulle være benyttet til venskabskampe - til at deltage i et gruppespil, der i sidste instans kan betyde en ekstra mulighed for at sikre kvalifikation til en EM-slutrunde.

Både chef for DBU Elite, John Helt og DBU’s formand Jesper Møller hilser den nye turneringsform velkommen:

”Helt overordnet, er vi meget positive overfor ideen. Som vi umiddelbart har fået den præsenteret, så skaber den mulighed for flere interessante landskampe, hvor der er noget på spil, og samtidig sikrer vi en god matchning til vores spillere,” vurderer John Helt.

DBU’s formand, Jesper Møller, som sammen med DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer deltog på UEFA-kongressen, udtrykker sin enighed via en dårlig telefonforbindelse fra Kasakhstan, hvor kongressen foregik:

”Jeg synes, vi ser tegningen til nogle spændende muligheder både sportsligt og kommercielt, og der er ingen tvivl om, at vi er positiv stemte overfor konceptet. Men meget mere kan man dårligt sige på nuværende tidspunkt. Nu går arbejdet i gang med at komme kød på skelettet, og det er et arbejde, vi glæder os til at deltage i sammen med de øvrige 53 medlemslande i de kommende måneder. Og så vil vi sideløbende involvere det politiske system i Danmark i form af vores bredde- og professionelle udvalg, så vi også får den nye turnering forankret her,” fortæller Jesper Møller.

De første kampe i turneringen forventes at blive spillet i efteråret 2018.

Log ind

c