MENU

Landsholdet møder Ungarn

Landsholdet varmer op til DBU’s jubilæumskamp mod Sverige med en kamp mod Ungarn på udebane torsdag den 22. maj.


foto: fodboldbilleder.dk


DBU har mandag formiddag indgået aftale med det ungarske fodboldforbund, MLSZ, om en landskamp torsdag den 22. maj formentligt i Debrecen.

På den korte bane vil landskampen fungere som forberedelse til DBU’s 125-års jubilæumslandskamp mod Sverige onsdag den 28. maj. På den lange bane indgårlandskampen mod Ungarn i opbygningen af det landshold, der fra september deltager i kvalifikationsturneringen til EM-slutrunden i 2016.

”Vi kommer op mod en kvalitetsmodstander, der lige som os selv og Sverige ligger i andet seedningslag til EM-lodtrækningen på søndag, og som vi derfor ikkekan komme til at møde til efteråret. Det er gode forudsætninger for en rigtig god test på deres bane, som vi kan bruge både forud for kampen mod Sverige oggenerelt forud for efterårets kvalifikationskampe,” udtaler landstræner Morten Olsen.

Kampen vil efter alt at dømme blive spillet på det splinternye og endnu ikke indviede Nagyerdei Stadion, som med en kapacitet på 20.000 tilskuere bliverhjemmebane for den ungarske topklub Debreceni VSC i landets næststørste by. Alternativt vil kampen blive spillet i Budapest.

Danmark har en skidt statistik mod Ungarn, der har formået at vinde ni af de i alt 17 landskampe mellem de to hold med kun fem danske sejre og treuafgjorte. Den endnu værre målscore på 17 danske mål mod 38 ungarske scoringer kan blandt andet tilskrives de ikke mindre end tre 6-0-nederlag indenfor 10år tilbage i 1950’erne og 1960’erne.

Men selv de seneste kampe mod Ungarn har ikke hjulpet på statistikken, idet det lykkedes Ungarn at snuppe fire ud af seks mulige points iVM-kvalifikationsturneringen op til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 med 0-0 i Budapest i den første kamp og 1-0 i Parken i den sidste puljekamp, hvorlandsholdet dog havde sikret sig gruppens førsteplads fire dage tidligere.

Det ungarske fodboldforbund har endnu ikke besluttet sig for kampens endelige starttidspunkt i tidsrummet 20.00-20.45.

Landskampen mod Ungarn vil blive transmitteret på TV2.

Log ind