Spinkel engelsk 1-0 sejr på Wembley

Danmark mødte onsdag aften England på Wembley. Kampen var forholdsvis lige, dog med englænderne i den dominerende rolle – og de endte også med at snuppe en spinkel, men fortjent, sejr på 1-0

Kasper Schmeichel stod en flot kamp, da Danmark tabte 1-0 til England på Wembley. Foto: www.fodboldbilleder.dk

De engelske værter viste nærmest fra første fløjt af, at de meget gerne ville give de mange tilskuere den ønskede hjemmesejr. Englænderne lagde det meste af halvlegen et højt pres, men på trods af at englænderne har spillere som Rooney og Sturridge i angrebet, så var det ikke mange gange, at de kom frem til de helt store chancer.

Tættest på en stor engelsk chance var nok i en situation, hvor et dumt boldtab betød at Steven Gerrard var lige ved at være helt alene med Kasper Schmeichel – men Casper Sloth nåede tilbage og fik lavet frispark på den engelske landsholdsanfører, hvilket naturligvis betød et gult kort, og ingen havde nok kunnet brokke sig ret meget, hvis dommer Blom havde trukket det røde kort og udvist Sloth for at have frataget Gerrard en oplagt målchance.

Det skete heldigvis ikke, og derfor kunne Sloth fortsætte på banen, hvor han for øvrigt gjorde det aldeles glimrende på midtbanen. En af de bedste danskere i 1. halvleg var Michael Krohn-Dehli, for har var med i opspillet i langt de fleste af de situationer, hvor det lykkedes den danske offensiv at komme tæt på en føring. Både Peter Ankersen og Jakob Poulsen nød godt af et par gode afleveringer fra Krohn-Dehli, men ingen af dem fik dog sendt et skud af sted, der for alvor kunne true Joe Hart i det engelske mål.

I de sidste 10 minutter af halvlegen forsøgte spillere som Rooney, Sturridge og Sterling alle at få scoret kampens første mål, men hver gang de kom tæt på, så lykkedes det for Agger og Kjær samt det øvrige forsvar at få blokeret eller sparket væk – og de gange hvor det ikke lykkedes, der agerede keeper Kasper Schmeichel en sikker sidste skanse. Specielt lige før pausen, hvor Sturridge efter et hjørne kom fri til skud – men Schmeichel kom flot ud og reddede til hjørne.

Chancen til Sturridge var nok halvlegens største – og det blev også den sidste – for ikke lang tid efter Schmeichels redning fløjtede Blom af til pause.

Kasper Schmeichel stod flot kamp – men måtte til sidst kapitulere

Fra 2. halvlegs start var Emil Larsen og Lars Jacobsen taget ud, og ind kom Kasper Kusk og Jesper Juelsgård. Indskiftningen af Juelsgård betød også, at han overtog venstrebacken og at Peter Ankersen rykkede over på sin vante plads som højre back. Juelsgård startede halvlegen rigtig flot, for der var blot spillet et minut, da han efter en fin aflevering fra Krohn-Dehli sendte et hårdt og farligt indlæg ind i feltet, det blev dog blokeret ud til hjørne.

Generelt leverede det danske mandskab en solid præstation gennem hele opgøret, Kasper Kusk gjorde det fint på midten af banen, og var sammen med Krohn-Dehli nogle af de bedste i 2. halvleg – men også William Kvist sørgede for at stå godt i vejen gang på gang. Hvor England nok havde haft et vist overtag i første halvleg, så var opgøret meget mere lige i 2. halvleg – eller i hvert fald frem til kampens sidste 15 minutter, hvor det virkede som om, at nu gav hjemmeholdet den lige en ekstra tand for at sikre dem sejren.

Englænderne havde deres chancer, men det havde Danmark også. Bendtner kom til skud, men fik ikke rigtig fart i skuddet – og indskiftede Duncan fik nok den største danske chance, men alene med Joe Hart måtte han se City-keeperen vinde den duel. Hvor Hart vandt duellen med de danske angribere, så gjorde Kasper Schmeichel egentlig det samme mod den engelske offensiv. Blandt andet kom både Welbeck og Sturridge i løbet af kampen frem til meget store chancer, men Kasper Schmeichel forhindrede med flotte og modige aktioner en engelsk scoring.

I det 82. minut måtte Schmeichel og defensiven desværre kapitulere, for her kunne de se Lallana smide en perfekt aflevering ind i feltet – her steg Sturridge højt til vejrs, og sendte sikkert bolden i nettet til engelsk jubel og 1-0 føring.

Selvom Danmark i de sidste 10 minutter af kampen ihærdigt jagtede udligningen, så endte det med en engelsk 1-0 sejr. Den engelske sejr var fortjent nok, men konklusionen på kampen må være, at det danske landshold leverede en godkendt præstation tilsat en del positive takter, og specielt Kasper Schmeichel skal nok glæde sig til at læse de engelske aviser i morgen. Han fik ikke et clean sheet, men havde rigtig mange gode aktioner mod en klassemodstander.

England-Danmark 1-0 (0-0)
82’ 1-0 Daniel Sturridge
68.573 tilskuere på Wembley

Den danske startopstilling (4-3-3):
Kasper Schmeichel – Lars Jacobsen (46’ Jesper Juelsgård), Simon Kjær (62’ Andreas Bjelland), Daniel Agger, Peter Ankersen – Casper Sloth (62’ Niki Zimling), William Kvist, Jacob Poulsen (81’ Danny Olsen) – Emil Larsen (46’ Kasper Kusk), Nicklas Bendtner (62’ Morten “Duncan” Rasmussen), Michael Krohn-Dehli

Spillere der ikke kom på banen: Thomas Kahlenberg, Stephan Andersen, Thomas Delaney, Jakob Ankersen, Jonas Lösll, Simon Makienok

Statistiske vinkler EFTER kampen mod England:

• Richard Møller Nielsen blev fortjent hyldet på det stadion, der i 1990 gav ham sin debut som A-landsholdstræner for Danmark (ekskl. OL-landskampe).
  • Morten Olsen rundede et unikt jubilæum med 250 landskampe for Danmark som enten spiller (102) eller træner (148).
  • For sjette landskamp i træk mellem England og Danmark på Wembley endte kampen 1-0; de fem gange med sejr til England.
  • Danny Olsen blev debutant nr. 779 på det danske landshold og den ældste siden Hans Henrik Andreasens debut i november 2010.
  • Danmark er fortsat uden sejr i årets første landskamp siden 2008; det var femte år i træk med nederlag.