MENU

To dages karantæne til Mads Toppel

OB-målmand Mads Toppel er af fodboldens disciplinærinstans tildelt 30 karantænepoint for at have slået Esbjergs Michael Jakobsen i mellemgulvet, hvilket er ensbetydende med karantæne de kommende to spilledage

Mads Toppel, OB, 2013

Mads Toppel i aktion for OB sidste efterår. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

I weekendens opgør mellem Esbjerg – OB opfangede tv-billeder, at OB’s målmand, Mads Toppel, der i kampens overtid var gået med frem i angrebet, efter hård nærkamp med Michael Jakobsen forsætligt slog sin hånd bagud og ramte Esbjerg-spilleren i mellemgulvet.

Kampen blev dømt af Lars Christoffersen, der i sin redegørelse fastslår, at han ikke så slaget på grund af de mange spillere, der var i mellem ham og de to involverede spillere. Heller ikke linjedommer Jannik Vestergaard så episoden, da begge spillere stod med ryggen til og dækkede for slaget.

På den baggrund tog fodboldens disciplinærinstans (som før weekendens repræsentantskabsmøde hed disciplinærudvalget) i henhold til DBU’s love § 21.4 – 1 sagen op af egen drift, og har efter gennemgang af tv-billeder og redegørelser fra kampens dommere og OB fundet det dokumenteret, at Mads Toppel slog Michael Jakobsen, og overtræder § 1a – C1 i de disciplinære bestemmelser, hvilket medfører 30 karantænepoint, som er ensbetydende med, at Mads Toppel får to spilledages karantæne.

Kendelsen kan, jf. DBU’s love § 30.6 ikke ankes.

Fra fodboldens disciplinærinstans har Jens Hjortskov, Poul Gade, Kim Høg Madsen, Steven Lustü og Stig Pedersen deltaget i sagens behandling, mens Jesper Hansen i sin relation som sportsdirektør i OB ikke kan betragtes som uvildig, dermed ikke har indgået i behandlingen af sagen.

Se hele afgørelsen her

Log ind