U16 Future: I udviklingens tegn

Det danske U16 Future landshold er i disse dage samlet til to venskabskampe mod Belgien. Tirsdag blev den første kamp spillet og trods flot offensiv fodbold fra det danske hold, så måtte danskerne desværre se sig slået med et enkelt mål på trods af et flot dansk comeback

U16-landstræner Per Holm har i disse dage samlet U16 Future landsholdet til to kampe mod Belgien, hvor udvikling, teknisk højt niveau og sportslig matchning er i fokus. Future begrebet dækker generelt over spillere, der typisk endnu ikke er kommet i vækstspurt og derfor fysisk kan være overmatchede i træning og kampe.

Kampen mellem de to hold startede i et højt tempo, hvor flot offensivt spil fra begge hold skabte chancer fra start. Bedst til at udnytte en af disse var belgierne, som allerede efter fem minutter bragte sig foran 1-0. Et flot indlæg fra venstresiden blev slået ind i panden på en belgisk angriber, som sikkert headede bolden fladt i mål.

Efter det belgiske føringsmål fortsatte chancerne med komme i en lind strøm til begge hold. Den danske anfører Martin Frese var efter 10 minutters spil tæt på at udligne, men desværre blev en stor chance ikke eksekveret. Til gengæld var det belgierne, som udbyggede deres føring, da et straffespark sikkert blev omsat til mål. En kold spand vand i hovedet på de danske spillere, som ellers på dette tidspunkt var fint med i kampen.

De danske drenge gav dog ikke op, og fortsatte med at vise store prøver på deres store tekniske kunnen. I flere situationer fik danskerne roligt spillet sig forbi det høje og aggressive belgiske pres, og derfor var det også en forløsning, da Anders Dreyer efter 26 minutter kunne reducere til 1-2 efter en situation, hvor den belgiske målmand og en forsvarsspiller ikke fik snakket ordentligt sammen.

1-2 stillingen holdt frem til pausen trods en stor chance til belgierne i det 39 minut. En flot afslutning fra en belgier lidt uden for feltet ramte den ene opstander og sprang tilbage i spil.

Efter pausen fortsatte danskerne med at trykke på, og allerede kort inde i 2. halvleg gav det pote, da Lukas Engel scorede et flot mål på et langskud sat helt op i det fjerneste hjørne - uden chance for den belgiske keeper. Danskerne var nu helt på omgangshøjde med belgierne, og en dansk føring var i flere omgange herefter tæt på at blive en realitet.

Belgierne fik dog fightet sig tilbage, og momentum gik over på deres side igen. Et gennemspillet angreb blev i det 57. minut afsluttet med et flot spark højt i målet, som målmand Magnus Hassing ikke kunne redde, og så var det igen Belgien som var foran.

I perioden efter målet var det danske hold presset helt i bund, og det var tydeligt, at de danske drenge nu var begyndt at kunne mærke trætheden. I resten af kampen var det sporadisk med de danske muligheder frem i banen, og derfor kunne belgierne køre en 3-2 sejr hjem. Det var dog efter en meget flot kamp af de danske drenge, som i lange perioder viste deres store talent frem for de mange fremmødte tilskuere.

Efter kampen kunne en tilfreds landstræner Per Holm se tilbage på en rigtig fin kamp, hvor Future konceptet i høj grad kom til sin rettighed.

”Kampen i dag viser, at spillet og den enkelte spillers færdigheder i forhold til de tekniske og taktiske færdigheder kommer i fokus. Kampen har for begge hold stor gavn og ære fordi, at den for både Danmark og Belgien var et tydeligt og klart udtryk for den måde, vi vælger at starte de yngste og mindste spilleres landsholdskarriere.”

”Jeg er tilfreds med de enkeltes præstationer, og relationelt kunne vi i dag se hvordan, vi kan bruge og udnytte hinanden i kombinationsspillet. Vi ser frem til en ny og spændende kamp på torsdag, for i dag så vi, at det er to hold, som står rigtig godt til hinanden i forhold til de parametre, som vi gerne vil måle spillerne på.”

De to hold mødes igen på torsdag kl. 11:00 på kunstgræsbanen på Ugandavej, Amager.

Se de to danske mål fra kampen på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.