U19: God kamp – skuffende resultat

U19-kvindelandsholdet spillede mandag aften 1-1 mod Irland. Det danske hold spillede i store perioder en god kamp, men formåede ikke at udnytte overtaget i spil og chancer.

Dagens startopstilling mod Irland: Foto: DBU

Landstræner Søren Randa-Boldt var utilfreds med resultatet, men tilfreds med præstationen. De danske U19 piger spillede mandag aften en god kamp mod et irsk hold, som i den grad spillede ”klassisk britisk fodbold”.

Specielt i første halvleg viste danskerne i store perioder god fodbold. Der skulle også kun gå få minutter, før danskerne første gang var tæt på at passere den irske keeper, men Signe Schoildans afslutning manglende den sidste præcision.

Stik mod spil og chancer bragte irerne sig foran 1-0 efter 25 minutters spil. Danskerne fik ikke clearet et langt frispark og pludselig endte bolden for fødderne af en irer, som bare skulle sætte indersiden på bolden, og dermed stod der pludseligt 1-0 på måltavlen i irsk favør.

På trods af målet fortsatte danskerne ufortrødent og spillede sig frem til mange gode muligheder. Men selvom der havde været adskillige chancer for at sparke bolden i kassen, så lykkedes det ikke danskerne at få bolden over stregen – og derfor kunne irerne gå til pause foran 1-0.

Stillingen holdt indtil 15 minutter før slutfløjtet. Indtil da havde de danske piger fortsat været spilstyrende, mens irerne brugte hver en mulighed til at sparke bolden langt op på den danske banehalvdel. Mille Poulsen bragte dog balance i regnskabet, da hun tog chancen fra 30 meter. Hun kunne dermed fortjent udligne til 1-1, hvilket også blev kampens resultat.

Hør målscorer Mille Poulsens reaktion her

Begge hold havde dog flere muligheder for at afgøre kampen i de sidste minutter, men danskerne var ikke skarpe nok og i den anden ende hev Naja Bahrensheer et par rigtig gode redninger op af hatten, så det blev ikke til flere mål.

Flere mål skulle der dog gerne komme på onsdag, hvor Skotland venter i årets sidste kamp i La Manga turneringen. Den kamp spilles kl. 13:00 og kan følges som live-update på www.facebook.com/kvindefodbold