MENU
D
T
M
S

Dennis Rommedahl takker af

13 år, 126 landskampe og 21 mål. 36-årige Dennis Rommedahl siger nu endegyldigt og officielt stop og takker af i landsholdstrøjen, efter at en langtidsskade de sidste 15 måneder har tvunget kantspilleren væk fra fodboldbanen.13 år, 126 landskampe og 21 mål. 36-årige Dennis Rommedahl siger nu endegyldigt stop og takker officielt af i landsholdstrøjen. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Egentlig har han ikke tænkt på landsholdet siden en alvorlig skade i akillessenen for 15 måneder siden tvang væk fra fodboldbanen. En langtidsskade, der ligeledes betød et reelt stop på landsholdet, og at 36-årige Dennis Rommedahl heller ikke endnu har spillet en eneste kamp for sin hollandske klub.

Tidspunktet er rigtigt, og derfor vælger den danske kant-spiller nu at gøre det officielt og endegyldigt takke af på landsholdet efter 13 år i landsholdstrøjen, fire slutrunder og 21 mål. Et farvel, der vil blive markeret ved Danmarks landskamp mod Portugal i et fyldt nationalstadion.

I alt 126 landskampe blev det til – kun tre kampe fra Peter Schmeichels landskampsrekord.

”Jeg har egentlig ikke tænkt ret meget over tallet, det er vist mere folk omkring mig. Jeg synes faktisk, at hver eneste landskamp har betydet mere end rekord – MEEEEN det ville da selvfølgelig have været stort at kunne have slået Schmeichel,” siger Dennis Rommedahl, der blev Årets Spiller i både 2007 og 2010.

Og det ærgrer da også den danske spiller, at han ikke fik en bedre sidste kamp at slutte af på end den, han betegner som en af sine største skuffelser som spiller:

”Man vil jo altid helst selv vælge sit stop – og jeg ville bestemt gerne have valgt en anden sidste landskamp end måske en af de største skuffelser, jeg har haft med landsholdet. 4-0 nederlaget til Armenien i Parken var virkelig en ydmygelse! Men skader har desværre betydet, at det ikke længere er realistisk at være en del af landsholdet, som jeg af samme årsag heller ikke har tænkt på i over 15 måneder. Og derfor vælger jeg nu at stoppe også officielt,” forklarer Dennis Rommedahl fra Holland.

Dennis Rommedahl debuterede i 2000 i en venskabskamp mod Færøerne, hvor han røg direkte ind i startopstillingen – et øjeblik der stadig står meget klart i hukommelsen:

”Jeg husker selvfølgelig den kæmpe stolthed, det var at få debut i startopstillingen. En kæmpe drøm, der gik i opfyldelse – tænk, at få lov til at repræsentere dit land med noget du elsker. Det er sgu stort!”

Du kan læse hele interviewet med Dennis Rommedahl i DBU’s landskampsmagasin, der udkommer i forbindelse med landskampen mod Portugal på tirsdag. Dennis Rommedahls mange år i landsholdstrøjen vil ligeledes blive markeret ved kampen.

Se spillerstatistik for Dennis Rommedahl her

Log ind