U16: Nederlag i VANDvittig kamp

Årgang 1999 spillede tirsdag deres første landskamp, da de i voldsom regn på Green Arena i Ringkøbing mødte Tjekkiet. Trods masser af dansk kreativitet og chancer var det de tjekkiske gæster, der løb med sejren på to scoringer i 2. halvleg.



Jens Odgaard i aktion mod Tjekkiet. Foto: DBU


Efter et langt forberedelses- og udvælgelsesforløb så skulle årgang 1999 tirsdag spille deres første landskamp.

De danske U16-drenge har som forberedelse til kampene været samlet til to træningssamlinger siden sommer, men nu var det endelig tid til at spille den første landskamp! Modstanderen var Tjekkiet, og kampen blev afviklet i kraftig regn og blæst. 

De danske spillere spillede en flot 1. halvleg og allerede efter 10 minutter havde holdet haft tre store chancer. Af flere omgange måtte enten træværket eller den tjekkiske målmand rede de mange store danske chancer. I det 8. minut ramte Danmark endda stolpen to gange i samme angreb.

Banen var fra start hårdt præget af den megen vand, men de danske drenge spillede dog alligevel med stor kreativitet på tjekkernes banehalvdel og gav hele tiden tjekkernes forsvar store problemer. Men da halvlegen var ovre, så var det stadig ikke lykkedes danskerne at score, og derfor stod det 0-0 ved pausen. Tjekkerne havde i halvlegen blot haft et enkelt halvfarligt forsøg ude fra.

Fra 2. halvlegs start fortsatte danskerne takterne, og chancerne kom stadig i en lind strøm. I det 50. min. havde Karl Appelt en stor en slagsen, da han i fri position desværre placerede sit spark forbi stolen. Men danskerne kunne ikke score og pludselig var det så Tjekkiet der kom foran, da klumpspil foran det danske mål resulterede i 1-0 til Tjekkiet. Ærgerligt for danskerne, som på dette tidspunkt burde have været klart foran.

Efter de tjekkiske føringsmål blev spillet mere rodet og i det 71. minut slog tjekkerne så til igen! En dyb bold ifm. en omstilling blev flot sparket ind over Casper Hauervig i målet og så endte det hele med en tjekkisk 2-0 sejr.

Efter kampen kunne U16-landstræner Per Holm konkludere på U16 drengenes debut kamp, som burde have været endt med en klar dansk sejr!

”Den første landskamp blev en blandet oplevelse. Holdet / årgangen viste et meget interessant potentiale. Jeg er fortrøstningsfuld for det videre udviklingsforløb. Præstationen i dag var bestemt godkendt. Antallet at fine angreb, og som følge heraf til spillede store chancer, var uhørt høj for en U16 debut landskamp. Desværre manglede effektiviteten – og så sker det, at modstanderen pludselig slår til på en af deres få chancer. Den kamp som man har helt styr på, glider pludselig en af hænde.

”Jeg vil ikke tude over, at det sker – for det har jeg set ske før på det her niveau. Men jeg ærgrer mig da grundigt over, at vi ikke lukker kampen i 1. halvleg, med vores dominans på bolden og chancerne på en ekstrem svær bane på grund af den megen regn. Vi bruger det som lærepenge, og så skal vi have revanche torsdag i Vildbjerg”.

Danskerne spiller på torsdag igen mod Tjekkiet. Kampen spilles kl. 15:00 på Vildbjerg Stadion.

Kamprapport

Hold

U16-landsholdet

Kamp

Danmark - Tjekkiet

Tid

21. oktober 2014 kl. 16:00

Sted

Green Arena, Ringkøbing

Status

Venskabskamp

Resultat

0-2 (0-0)

Tilskuere

907

Dommer

Chris Johansen

Linjedommere

Henrik C. Spetzler og Allan Nørager Hansen

4. dommer

Sandi Putros

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Casper Hauervig

Brøndby IF

2

Karl Appelt

Brøndby IF

3

Andreas Bruus

Brøndby IF

5

Nicolai Damkjær Madsen

FC Midtjylland

6

Christian Enemark

HB Køge

9

Christoffer Hansen

Næsby BK

10

Nicklas Strunck Jacobsen

FC Nordsjælland

11

Mikkel Jakobsen

FC Midtjylland

12

Christian Johansen

Brøndby IF

15

Jens Odgaard

Lyngby BK

18

Andreas Poulsen

FC Midtjylland

Kampforløb

Min

Status

Spiller

59

71

0-1

0-2

Patrick Ondrasek

David Huf

80

Gult kort

Krejci Ladislav

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

50

4. Sebastian Buch, AC Horsens

Andreas Poulsen

64

14. Marcus Mølvadgaard, Randers Freja 

Jens Odgaard

64

13. Kasper L. Jakobsen, AGF

Karl Appelt 

73

7. Julius Eskesen, OB

Mikkel Jakobsen

Ikke benyttet

8

16

17

 

Magnus Finne Wørts

Oskar Snorre Frigast Olsen

Lukas Talbro

FC Nordsjælland

Lyngby BK

OB

Log ind