MENU
D
T
M
S

U21: Kursen sættes mod EM2015

U21-landsholdet spiller i morgen aften den første af de to afgørende playoff-kampe mod Island om at komme til EM-slutrunden næste sommer. Der er gratis adgang på stadion og stor fanzone inden kampen.


Foto: fodboldbilleder.dkDet danske U21-landshold har kurs mod EM-slutrunden i Tjekkiet i 2015. I morgen aften spiller de den første af de to afgørende playoff-kampe mod Island.Hvis EM-deltagelsen kommer i hus, er det, hvis man ser bort fra EM2011, hvor Danmark som værter automatisk var kvalificeret, anden gang det danskeU21-landshold kvalificerer sig til en EM-slutrunde.

Første, og hidtil eneste, gang var i 2006. Dengang hed stjernerne Agger, Kahlenberg og Bendtner. Nu hedder stjernerne Jannik Vestergaard, AndreasChristensen og Lasse Vigen og er født mellem 1992 og 1996.

U21-landsholdet er gået ubesejret gennem hele kvalifikationen, hvor det er blevet til otte sejre, mens to kampe er endt uafgjort. Flere af kampene erblevet vundet stort med resultater som 6-0, 8-0 og 7-1. Derfor sluttede holdet også med en målscore på 37-9, og blev dermed kvalifikationens mest scorendehold. Foran nationer som Spanien og Tyskland.

U21-landholdets flotte præstation i kvalifikationen var også medvirkende til, at Danmark blev placeret i det øverste seedningslag til lodtrækningen til deto altafgørende EM-playoff-kampe på lige fod med de største fodboldnationer Spanien, Tyskland, Portugal, England, Frankrig og Italien. Dermed blevchancerne for dansk slutrundedeltagelse, alt andet lige, øget en smule, da modstanderne pludselig hed Island i stedet for Spanien eller Tyskland.

I morgen klokken 18 går det løs På Aalborg Stadion, men allerede fra klokken 15.30 vil der være fodboldfest ved stadion. Der er nemlig opsat en storfanzone, hvor du både kan blive malet i ansigtet, teste hvor hårdt du skyder, spille bordfodbold og meget andet.

Så kom forbi Aalborg Stadion og vær med, når Danmarks næste stjerner forhåbentligt kommer et skridt nærmere EM-slutrunden i Tjekkiet næste år. Der er somaltid gratis adgang til kampen, som også vises på DR3 med optakt fra kl. 17.40.

Log ind