11 klubber tildeles multibanestøtte

Flere børn og unge får nu mulighed for at tilbringe eftermiddagene med fleksibel fodbold på frit tilgængelige multibaner rundt i hele landet.

Fra Tranum i Brovst til Brøndbyernes Idrætsforening på Sjælland. 

11 fodboldklubber har netop fået tilsagn om støtte til en ny multibane, som er frit tilgængelig døgnet rundt for lokale børn og unge. 

”Vi er glade for, at fodboldklubberne vil bane vejen for, at endnu flere får mulighed for at dyrke boldspil og være fysisk aktive året rundt,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer det gode liv.

Oprindeligt var Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje på 10 millioner kroner, men med en udvidelse og fordobling af puljen i juni 2014 blev der mulighed for en ekstra ansøgningsrunde til to millioner kroner i 2014.

20 millioner til multibaner

Mere end 130 klubber fra hele landet har ansøgt Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje fordelt på puljens foreløbige tre ansøgningsrunder.

"Det er fantastisk, at så mange klubber har ansøgt puljen og ønsker en multibane, der kan hjælpe med at skabe bevægelse i lokalområdet. Vi mener, at anlæggene kan motivere til nytænkning, fastholde fodboldspillere og udvikle dansk fodbold. Med en multibane kan der spilles hele året. Det synliggør i endnu højere grad værdien af vores frivillige foreningsliv, hvor den enkelte dagligt gør en forskel og er en vigtig del af noget større," udtaler Jesper Møller, formand i Dansk Boldspil-Union.

Med støtten til de 11 klubber har Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje indtil videre fordelt halvdelen af puljens samlede beløb på 20 millioner kroner på 35 fodboldklubber til anlæggelse af de eftertragtede baner.

Multibaner tiltrækker sponsorer

Én af de netop indviede multibaner er i Karrebæk nær den lokale skole. Her samler den nye multibane med omkringliggende aktivitetsområde både børn, unge og ældre til familiefødselsdage og eftermiddagsaktiviteter. 

”En søndag oplevede jeg, at der var cirka 70 personer omkring området. Det var fantastisk, og det beviser vores motto for området ’Ingen kan alt, alle kan noget, men sammen kan vi alt’,” fortæller Louis Holm Kristensen, formand for Karrebæk Idrætsforening, med begejstring i stemmen. 

Multibanen betyder derudover, at den lokale klub har fået lettere ved at skaffe sponsorer.

”I går var jeg lige til et møde, hvor der meldte sig tre nye potentielle sponsorer. Jeg tror, at det er fordi, sponsorerne kan se, at vi gør en forskel og der sker noget,” siger Louis Holm Kristensen.

En bane nær dig?

Nordea-fonden og DBU's Multibanepulje støtter gode, sunde og fremtidssikrede multibaneprojekter over hele landet.

De 11 klubber, som modtager støtte i den aktuelle tredje uddelingsrunde er:
  • Birkende Boldklub
  • Brøndbyernes IF
  • Ejby IK
  • Fole IF
  • Herlufsholm GF
  • Lemming IF
  • Sejs Svejbæk Idrætsforening
  • Tranum GF
  • Ubberud IF
  • Varnæs-Bovrup
  • Veflinge GIF

Nordea-fonden og DBU's Multibanepulje uddeler 20 millioner kroner over fire år til fodboldklubber, som ønsker at anlægge en multibane.

Ansøgningsvinduet til multibanepuljen åbner igen mandag den 5. januar 2015 med ansøgningsfrist mandag den 23. februar 2014. Klubber der tidligere har ansøgt er meget velkomne til at ansøge igen. 

Læs mere

Multibane skaber lokalt fællesskab (DBU-nyhed, 11. september 2014).

10 millioner til fodboldklubberne fra Nordea-fonden (DBU-nyhed, 23. juni 2014).

Information om multibaner.

Første multibane indviet (DBU-nyhed, 9. maj 2014).

10 mio. til multibaner (DBU-nyhed, 3. juli 2013).

Nordea-fonden's hjemmeside.


Log ind