Advarsel til Beran Camili

BK Frems, Beran Camili, idømmes en advarsel for at have råbt af en bolddreng i 2. divisionskampen BSV – BK Frem den 6. september.



Beran Camili (th) er blevet tildelt en advarsel for at have råbt af en bolddreng i kampen mod BSV den 6. september. Her ses han i aktion i kampen mod Helsingør i 2013. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Lørdag den 6. september 2014 møder BSV BK Frem i 2. division øst. 

I kampens 28. minut løber bolden over sidelinjen og BK Frem-spilleren, Beran Camili, løber hen for at få den bold, som bolddrengen sidder med. Da bolddrengen ikke reagerede straks, råber Beran Camili ad bolddrengen for at få ham til at aflevere bolden, hvilket forskrækker drengen, der begynder at græde.

Kampens dommer Casper Thorsøe Jr. har i sin indberetning slået fast, at han ikke var opmærksom på situationen.

I behandlingen af sagen, har fodboldens disciplinærinstans indhentet redegørelser fra de to klubber, samt benyttet et videoklip, der skildrer episoden. 

På baggrund af videooptagelsen og BK Frems indberetning fastslår instansen, at Beran Camili løber hen mod bolddrengen og råber ”Kom nu med bolden for fanden/for helvede” for at fåbolddrengens bold udleveret med henblik på hurtig igangsætning af spillet. Vredesudbruddet havde en styrke, der resulterede i, at bolddrengen begyndte at græde. Fodboldens disciplinærinstans fandt ikke, at bolddrengen have givet spilleren anledning til vredesudbruddet. En sådan adfærd og sprogbrug af en spiller over for en bolddreng er – uanset at episoden udspiller sig i kampens hede – efter en samlet vurdering af sagens omstændigheder "usportslig adfærd”,

Ved fastsættelse af sanktionen har disciplinærinstansen tillagt det væsentlig betydning, at såvel spilleren som to holdkammerater i umiddelbar forlængelse af episoden henvendte sig til bolddrengen og gav ham, hvad der må betragtes som en undskyldning.

Med henvisning til § 30.1 c. i DBU's love tildeles Beran Camili en advarsel, somer uafhængig af karantæne-pointsystemet

Kendelsen er endelig og kan ikke ankes videre jf. DBU's love § 30.6.

 Se den fulde kendelse her 

Jens Hjortskov (formand), Poul Gade (næstformand), Stig Pedersen, Kim Høg Madsen, Jesper Hansen og Steven Lustü har deltaget i sagens behandling.

Log ind