Fairplay markeret landet over

FIFA Fairplay-dage er netop overstået. Og som vanligt blev de to vindere af 3F Ligaens og Superligaens fairplaykonkurrence kåret, ligesom græsrødderne har markeret fairplay i en række kampe landet over.


Både AaB og KoldingQ har fået overrakt 50.000 som en kontant belønning for at være de mest fair spillende hold i hhv. Superligaen og 3F Liagen.

Det gule fairplay-flag har vejret over adskillige stadions og baner rundt om i landet i den seneste tid som et led i afholdelsen af FIFA fairplay-dage.

De blev afviklet i perioden den 1.-9. september. DBU satte fokus på emnet i forbindelse med landskampen i Tet har betydet et øget fokus på fairplay ved både kampafviklinger og aktiviteter – både i Serie 5, i udvalgte kampe på 3F- og Superliga niveau samt i Telia Parken i landskampen mellem Danmark-Armenien.

Fairplaypris til KoldingQ og AaB
Traditionen tro kårede DBU på øverste niveau de mest fair spillende hold i på herre og kvindesiden.

Æren tilfaldt henholdsvis AaB og KoldingQ. Udover æren tilfaldt der 50.000 kroner øremærket ungdomsarbejdet i klubberne. Ligesom de to hold hver især bærer rette til at påhæfte fairplaylogoet på deres spillerdragter. En ære, der ellers kun tilfalder dommerne.

Du kan læse mere om slutstillingen og kriterierne for kåringerne i 3F Ligaen og Superligaen

Fairplay blandt græsrødderne
Flere af DBU’s lokalunioner havde også sat tryk på fairplaybudskaberne i perioden. Blandt andet DBU Sjælland, der har lanceret kampagnen Fair Talk, der sætter fokus på tonen på og omkring banen, læs mere HERE LINK:http://www.dbusjaelland.dk/Nyheder/2014/September/FIFA%20FAIR%20PLAY.

I DBU Jylland satte man ekstra fokus på fairplay i en lang række børnekampe, læs mere HER  

Derudover havde flere fodboldklubber på egen hånd taget initiativ til at understøtte fairplaybudskabet. Blandt andre B1903, der havde stablet et fairplay stævne på benene. Det blev understøttet af DBU Fairplay med bannere og flag, som også kan rekvireres af andre klubber, der ønsker at sætte gang i fairplay-aktiviteter. Det gøres ved at skrive til fairplay@dbu.dk

Fairplay året rundt
Afslutningen på FIFA Fairplay dage betyder dog ikke, at der ikke, at emnet ikke længere er aktuelt. Derfor opfordrer DBU Fairplay alle, der er involveret omkring fodbolden til at bakke op om fodboldens uskrevne regler så længe bolden triller.

Du kan finde mere inspiration til arbejdet med fairplay på www.dbu.dk/fairplay

Læs også

Fokus på fairplay

Hør børn fortælle om fairplay

Log ind