Flot sejr til U19 landsholdet.

På en flot kunstgræsbane i smukke omgivelser i Lyngdal i Norge vandt det danske U19 landshold en 2 - 1 sejr over værtsnationen Norge i dagens kamp i tre-nationers-turneringen, hvor også Sverige deltager.


Mathias Jensen. Foto: fodboldbilleder.dk

 

Danskerne var lidt afventende i kampens start, hvor Norge havde en del boldomgang, men aldrig kom til nogle chancer.

Efter et kvarters tid fik Danmark overtaget, og det holdt helt til slutningen af kampen.

Bolden blev flyttet hurtigt og tålmodigt rundt, og de norske spillere måtte løbe mange meter uden at få fat i bolden.

Det blev til mange fine opspil, som nærmest var en instruktionsvideo værdig. Og belønningen kom da også, da Oliver Pedersen fulgte op efter et flot opspili højre.

Kort efter headede Stefan Gartenmann så Danmark på 2 - 1 efter et hjørne.

Resten af halvlegen var fuldstændig på danske hænder og Danmark havde flere gode chancer, herunder en friløber til Rezan Corlu, som målmande dog fikafværget.

Anden halvleg var også dansk fra start og kampen skred frem uden de store muligheder for Norge, mens Danmark stadig fik skabt fine muligheder og var tæt pået afgørende mål.

Men med et kvarters tid tilbage fik Norge et frispark som blev headet ind mellem venner og fjender.

Danmark kontrollerede dog stadig begivenhederne og kun i kampens overtid fik Norge et hjørnespark, som blev clearet på stregen.

Dermed vandt dermed fortjent, og efter kampen udtalte landstræner Bent Christensen Arensøe:

”Når man tager i betragtning, at det er vores første samling med årgang 96, spillede vi en rigtig flot kamp, hvor der aldrig burde have tvivl om udfaldet.Mange opspil var fantastiske, og vi vinder klart på antallet af chancer. En generel udfordring i dansk fodbold, for dårlig udnyttelse af chancer, blevdesværre udstillet og bragte os i problemer til sidst i kampen, helt unødvendigt”.

”Men jeg er meget tilfreds med, at vi er klart bedre på bolden, meget afklaret i opspilsmønstrer og på trods af lidt fokus på det defensive i vorestræning, holder vi Norge nede på en reel chance i åbent spil.”

”Så alt i alt lykkes vi med mange facetter i spillet, og jeg er meget tilfreds med spillernes arbejde på træningsbanen og deres tilgang til dagens kamp -overholder vores aftaler og spillerne formår at udføre dette. Endvidere fik vi benyttet alle spillere, ingen skader, og er klar til at møde Sverige pålørdag.”

På lørdag møder Danmark Sverige på Lyngdal stadion kl. 18:00

Du kan se de kampens mål og reaktioner fra Stefan Gartenmann på Facebook. 

 Kamprapport

Log ind