Multibane skaber lokalt fællesskab

Over hele landet skyder multibaner i disse dage op som en direkte konkurrent til computerskærmen og hjemmets fire vægge.

I Karrebæk har de fundet opskriften på at skabe fællesskab i lokalsamfundet. Ny multibane med omkringliggende aktivitetsområde vinder over computeren og samler både børn, unge og ældre om at være en del af noget større.

”Når vi er her, går vi jo ikke rundt og er uvenner.”

Det er reflekterede ord fra 13-årige Anders, som med skateboard i den ene hånd hænger over banden til den nyanlagte multibane, hvor der er fuld gang i en kamp mellem en flok hårdt kæmpende og energiske jævnaldrende drenge fra de to lokale skoler.

Multibanen i Karrebæk, som er anlagt med støtte fra Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje, skaber liv og fællesskab i lokalsamfundet og skal bidrage til at sikre eksistensen af den lokale skole, som går til 6. klasse.  

”Jeg oplevede en søndag, hvor der var omkring 70 personer omkring området. Det var fantastisk, og det beviser vores motto for området ’Ingen kan alt, alle kan noget, men sammen kan vi alt’,” fortæller Louis Holm Kristensen, formand for Karrebæk Idrætsforening, med begejstring i stemmen. 

Mormor skal med

For at tiltrække hele lokalsamfundet på tværs af alder og interesser har de i Karrebæk anlagt to petanquebaner, en skateboardbane og grillområde ved siden af multibanen.

”Det er vores tanke, at brugerne kan holde et positivt øje med hinanden på tværs af alder, og så har vi faktisk allerede haft vores første familiefødselsdag på området,” forklarer Louis Holm Kristensen.

Brødrene Anders og Kalle på 13 og 11 år har brugt flere eftermiddagstimer på multibanen, allerede inden den blev anlagt, og de har gode erfaringer.

”Det er sjovt at komme her og møde nye venner”, fortæller lillebror Kalle, som suppleres af sin storebror ”og så sidder vi ikke bare derhjemme og spiller PlayStation”. 


Popcornmaskinen var populær hos de mange fremmødte børn til indvielsen af multibanen i Karrebæk.

Har din klub et ønske om at anlægge en multibane, kan klubben søge Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje, som støtter multibaner over hele landet med 20 millioner kroner.

Mandag den 15. september offentliggøres det, hvilke klubber, som modtager midler i forbindelse med Multibanepuljens seneste og tredje ansøgningsrunde.

Næste ansøgningsrunde til puljen er primo 2015. Læs mere om ansøgningsrunderne her.

Her finder du de multibaner, som er anlagt med støtte fra Nordea-fonden og DBU's Multibanepulje*:

Klub  Indvielse 
Lystrup Fodbold 9. maj 2014 
Thyholm IF 10. maj 2014 
Skive Idræts Klub  25. maj 2014 
Odder IGF  28. maj 2014 
Harlev IK  31. maj 2014 
Ry Sportsklub  4. juni 2014 
Tørring IF  5. juni 2014 
Karrebæk IF 5. september 2014 
Tornby IF  6. september 2014 
Greve Fodbold  Ikke indviet
Kerteminde Boldklub  Ikke indviet
Saltum IF  Ikke indviet
Boldklubben Frem  Ikke indviet 
Lunderskov BK Ikke indviet 
Sabro IF Ikke indviet  
Søndersø Boldklub  Ikke indviet
Kvaglund IF Fodbold  Ikke indviet  
Dalum IF  Ikke indviet  
Fortuna Svendborg  Ikke indviet  
Holmegaard Glasværks Boldklub Ikke indviet  
Tølløse Bold Klub  Ikke indviet 
ORI-Fodbold Ikke indviet 
BK Vestia  Ikke indviet 
Husum Boldklub  Ikke indviet 

*Status den 6. september 2014.

Log ind