Surt dansk nederlag i jævnbyrdig kamp

Det danske U17-pigelandshold mødte tirsdag Irland i første af to landskampe. En jævnbyrdig kamp, men en blunder i det danske forsvar kostede dyrt, og Danmark tabte 1-0.

Den danske startopstilling i tirsdagens kamp mod Irland i Dublin. Foto: DBU

U17 pigerne mødte tirsdag aften Irland i den første af to venskabskampe, der begge spilles i Whitehall i Dublin. Kampene skal bruges som forberedelse til den kommende EM kvalifikation, der spilles i Makedonien i oktober måned.

Danmark ligger fra start et højt tryk og burde have fået en drømmestart efter bare 30 sekunder, hvor Signe Bruun brænder en kæmpe chance midt for mål.

Kampen bølger frem og tilbage og begge hold kommer frem til scoringsmuligheder, men den sidste kvalitet i afslutningerne mangler. 20 minutter inde i 1. halvleg får Signe Bruun endnu en stor chance, og kort efter er det Freja Klitgaard der spilles helt fri efter en flot stikning i dybden, men desværre ingen skarphed i de danske afslutninger.

Danmark har generelt svært ved at modstå det pres, som de irske piger kommer med, hvilket gør, at de danske piger mister bolden for let i duellerne. Stillingen er 0-0 efter en jævnbyrdig 1. halvleg, hvor Danmark burde have bragt sig foran med 2-3 store chancer.

Det samme billede viser sig i 2. halvleg – Irland ligger et godt tryk på danskerne, og efter 46 minutters spil udnytter de irske piger et meget passivt dansk forsvar, og gør det dermed til 1-0. Danmark kæmper videre og er klart mest på bolden det meste af 2. halvleg. De presser på til det sidste for en udligning, men desværre formår de ikke at komme frem til de helt store scoringschancer. Kampen ender derfor 1-0 til Irland.

Det var en skuffet U17 landstræner, Anders Damgaard, der havde denne kommentar efter nederlaget til Irland:

”Det irriterer mig grusomt, at vi taber dagens tætte kamp. Det burde vi ikke have gjort. Men en enkelt blunder ved et irsk indlæg samt brænde to store danske chancer er alt, hvad der skal til for at tabe landskampe på dette niveau, og det skal vi lære af," siger den danske landstræner og fortsætter:

Desuden blev pigerne overraskede over det fysiske tryk, som de irske piger investerer i alle dueller. Også sunde lærepenge for de danske spillere at mærke på egen krop. Vi må op på hesten igen og tage revanche på torsdag, hvilket helt klart er muligt”.

De to hold mødes igen på torsdag kl. 12.00 (lokal tid) på Home Farm Stadium i Dublin.