MENU

Jess Thorup: Der skal tænkes alternativt

Afbud til U21 EM er regnet ind over landstræner Jess Thorup den seneste uge. Hvordan griber landstræneren situationen an?Jess Thorup instruerer Jannik Vestergaard. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Andreas Cornelius og Youssef Toutouh på krykker gav denne uge ikke blot hovedbrud for FCK-træner Ståle Solbakken. Danmarks U21-landshold lider også under de mange skader i den forreste FCK-kæde, der ligner Jess Thorups foretrukne angrebskæde betydeligt. Med seneste afbud fra Danny Amankwaa ligner det, at U21-landstræneren skal kigge på helt nye grønsvære efter en klasse-angriber til sommerens EM-slutrunde. 

”Cornelius´ fravær gør, at jeg skal til at tænke alternativt. Måske skal jeg ud og kigge efter helt andre typer – eller eventuelt kigge på en ny opstilling. På den måde har jeg lige udvidet mig horisont lidt og været opmærksom på, om jeg nu har alle inden for radaren eller om der er nogen, som skal kigges lidt nærmere på? For det er selvfølgelig uheldigt inden for den seneste uge at have mistet tre muligheder på de offentlige positioner,” fortæller Jess Thorup. 

Selvom det især er de offensive kræfter, der på grund af skader er blevet siet fra truppen, fokuserer Jess Thorup ikke på de specifikke kæder, men i stedet på holdets generelle sammensætning.  

”Nogen kan jo måske dække flere positioner, så det handler mere om hvordan jeg sikrer mig, at jeg har de forskellige typer af spillere med, som det kræver ved sådan en slutrunde – både offensivt og defensivt. Så jeg vil ikke sige, at jeg kun kigger offensivt – jeg kigger hele vejen rundt og dermed prøver at sammensætte det bedst mulige hold,” siger Jess Thorup. 

Jess Thorup udvælger sin bruttotrup til EM inden for samme periode, som Morten Olsen afslører navnene til de to næste A-landsholdskampe. 

”Morten og jeg taler meget sammen – især i forhold til, at han lige om lidt skal udtage sit hold og det kommer ikke til at ændre på noget for vores trup – Morten har haft øje for nogle af de U21 spillere, som også tidligere har været oppe og snuse til landsholdet, men jeg håber selvfølgelig stadig, at jeg har adgang til alle de spillere, som jeg regner med. Det har ikke ændret sig efter skadesituationen,” siger Jess Thorup.

Trods en mere end almindelig uheldig uge – både for Jess Thorup og de implicerede spillere – er det en fortrøstningsfuld Jess Thorup, der kigger fremad mod den kommende slutrunde. 

”Jeg er ikke presset, men det begynder at nærme sig og det glæder vi os jo alle sammen til. Vi glæder os til at få sat navne på de her 23 spillere – det gør både spillerne og jeg, så vi ved, hvad vi har at arbejde med, og jeg vil jo rigtig gerne have kunnet vælge på hylde et hele vejen rundt på alle pladser. Og det har de her skader i hvert fald gjort, at jeg ikke kunne. Men jeg tror da stadig på, at vi kan stille et rigtigt stærkt hold til EM,” siger Jess Thorup.  

Log ind

c