Kortere rejser i den kommende Danmarksserie

Geografisk opdeling og færre hold i fire puljer bliver resultatet af den nye Danmarksseriestruktur, når den træder i kraft efter sommeren 2016.

To øst-puljer og to vest-puljer med sammenlagt 40 hold mod 42 i dag bliver en realitet for Danmarksserien, når sæsonen 2016/2017 går i gang.

DBUs bestyrelse vedtog ved weekendens bestyrelsesmøde den nye struktur, som er en naturlig udløber af den nye struktur for 2. division, der til sommer bliver skåret ned fra 32 hold til 24 hold.

Indstillingen til bestyrelsen er blandt sket med baggrund i fem klubmøder i slutningen af 2014, hvor inputs blev bearbejdet til grundlaget for den nye struktur. De er blevet behandlet i en arbejdsgruppe, hvor bestyrelsesmedlem Ole Ladefoged stod i spidsen:

”DBUs bestyrelse er fokuseret på at sikre så gode forhold for vores klubber som muligt. Derfor har vi valgt en løsning, hvor klubberne får fjernet rejserne over Storebælt og kortere kørselsafstande, hvilket sikrer både en besparelse af tid og penge.”

Forslaget skærer antallet af hold i Danmarksserien ned fra 42 til 40, og samtidig betyder den nye struktur i 2. division, at otte af holdene i den kommende Danmarksserie tidligere havde status som divisionshold.

”Den nye slankere 2. division sammenholdt med reduktionen af Danmarksseriehold betyder en styrkelse af det sportslige niveau i Danmarksserien og en mere dynamisk turnering, hvilket, vi mener, er mest gavnligt for dansk fodbold,” vurderer Ole Ladefoged.

Samtidig sikrer den nye struktur en fortsat form for talentudvikling på DS-niveau og  en stærkest mulig sportslig ’forberedelse’ for Danmarksseriehold, som senere skal prøve kræfter med 2. division.

Den nye struktur:




Den nye turneringsform, som fortsat administreres af DBUs lokalunioner, forbliver en helårsturnering, som spilles fra sommer til sommer.

De otte nedrykkere bliver erstattet af otte oprykkere fra lokalunionernes højst rangerende række med tre fra Jylland, to fra Sjælland, en fra Fyn og København, mens den sidste skal findes efter et kvalifikationsspil mellem de to to’ere i Sjællandsserien og toeren i Københavnsserien.

Overgangsordning 2015/16

Ved den kommende sæson 2015/16 vil der være en overgangsordning, hvor den fjerde oprykker til 2. division findes mellem to’erne i de tre puljer, i en alle mod alle kvalifikation.

Samtidig skal der findes to ekstra nedrykkere fra de tre puljer, som findes ved at nummer 10 i de tre puljer mødes i et alle mod alle slutspil, hvor vinderen forbliver i Danmarksserien.



For yderligere oplysninger

Ole Ladefoged, olla@dbu.dk, 24418156

Log ind