Landsholdet til Viborg

Løftet om udsolgt hus og massiv opbakning var udslagsgivende, da DBU i dag valgte at placere venskabskampen mod Montenegro den 8. juni på Viborg Stadion.



Viborg har altid været god til at få tilskuere på stadion. Ved U21-landsholdets venskabskamp mod Sverige i august 2009 var der mere end 7200 tilskuere på lægterne. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

For første gang nogensinde vil herrelandsholdet spille en officiel landskamp i Viborg, når holdet den 8. juni løber ind på Viborg Stadion mod Montenegro.

Det er dog ikke første gang, at DBU gæster domkirkebyen, der har lagt stadion til 18 landskampe siden 1956. I 2008 slog kvindelandsholdet Ukraine 1-0 foran 9.152 tilskuere og efterfølgende har Viborg Stadion været vært i en række velbesøgte U21-venskabskampe samt som en af de fire værtsbyer ved U21 EM-slutrunden i 2011.

Byens evne til at bakke op om fodboldbegivenheden vejede også tungt, da man skulle vælge et spillested til juni-kampen:

”Det er vigtigt for DBU at spille vores venskabskampe i provinsen, så flere fans kan få lejlighed til at se vores bedste spillere helt tæt på. Når Viborg samtidig lover, at kampen bliver udsolgt, så glæder vi os endnu mere til at være med til at skabe en god opbakning til landsholdet og en god oplevelse til alle i byen,” siger DBU´s elitechef Kim Hallberg.

Landskampen bliver en del af en tre dages fodboldfest, der starter med Viborgs sidste kamp i 1. division den 6. juni, og hvor der samtidig er besøg af DBU´s omrejsende fodboldkaravane, DBU Tour den 6-7. juni, hvor der også vil være en masse sjove fodboldaktiviteter.

Viborgs borgmester, Torsten Nielsen, glæder sig over landskampen:

”Vi er særdeles glade for, at det gennem et godt samarbejde med DBU er lykkedes at få landskampen til Viborg. Det er endnu et positivt resultat af Viborgs nye eventstrategi. Først håndboldfesten i januar – med DR´s håndboldstudie i Tinghallen – og nu en landskamp. Der sker noget på oplevelsesfronten i Viborg”.

Kampen mod Montenegro indgår i landsholdets vigtige forberedelse til EM-kvalifikationskampen mod Serbien den 13. juni

Log ind