Licenser giver øget fokus på talenterne

12 klubber netop tildelt licens for den kommende sæson 2015/2016 i U17 DM, piger. Stadig flere klubber viser fortsat interesse for U-licenssystemet.



Freja Sunesten ses her i landsholdsregi, men spiller til dagligt i Vildbjerg SF, der også kan kalde sig licensklub i 2015/16. Foto: Mirko Kappes.


12 klubber har for den kommende sæson 2015/2016 fået tildelt licens for U17 Pige-DM, mens 17 klubber har søgt, herunder to nye klubber – Silkeborg og Dalum IF.

Og at der generelt er en stigende interesse fra klubberne til at blive en del af licenssystemet, er også noget, som formanden for DBU’s Kvindeeliteungdomsgruppe, Mette Bach-Kjær, er meget tilfreds med.

”Talentarbejdet får et stort fokus ude i vores klubber, og at der arbejdes hårdt på at sikre en høj kvalitet for vores talentfulde spillere. 12 licensklubber i den kommende sæson er både med til at fastholde kvaliteten og til at understrege den gode udvikling, vi er inde i, når det gælder dansk talentudvikling på pigesiden. Det er jo noget, der ikke kun giver et kvalitetsløft i klubberne og i ligaen, men også på de danske ungdomslandshold,” siger Mette Bach-Kjær, der glæder sig over U17 landsholdets deltagelse i Elite Round og ikke mindst U19-landsholdets kvalifikation til EM til sommer i Israel.

Ingen licens til Fyn

Dog er hun samtidig ærgerlig over, at man nu ikke længere dækker Fyn som område i det danske talentarbejde på pigesiden, da de ikke lykkedes hverken Dalum IF, OB eller Næsby at opnå licens for den kommende sæson:

”Vi vil altid gerne dække landet geografisk, men har desværre måttet erkende, at de aktuelle klubber på Fyn i den kommende sæson ikke kan leve op til licenskravene på det sportslige niveau, og derfor ikke opnår licens.  Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for både klubber og spillere, og vi vil fra DBU’s side naturligvis gøre, hvad vi kan for at få Fyn tilbage på landkortet igen gennem en fortsat dialog med klubberne – netop som vi gør med andre klubber, der ønsker licens,” siger Mette Bach Kjær.

Klubber der i den kommende sæson er at finde i U17 DM, piger er:

Brøndby IF, BSF, B93, KoldingQ, Fortuna Hjørring, Hillerød, Lyseng IF, Skovbakken, Team Viborg, Varde, Vildbjerg SF og AaB.

Se også listen her
Læs licensmanualen U17 DM Pige 2015/2016

Klubber kan appellere afgørelsen til DBU’s Licensappeludvalg frem til fredag den 6. maj kl. 12.00.

 

Log ind