Nyt informationssite om skatteregler

DBU og DIF har oprettet et nyt skatte-site for fodboldklubber for at modvirke, at klubberne bliver ofre for sager om ulovlige udbetalinger til trænere, spillere og andre, som er tilknyttet foreningen.

Nyt skattehæfte giver overblik
Skatteregler kan være noget af en jungle at finde rundt i. Foto: DBU Jylland

Skattereglerne på foreningsområdet – fx i en fodboldklub – er til for at sikre, at de frivillige i så vid udstrækning som mulig kan udøve deres prisværdige indsats, og ikke for at besværliggøre deres arbejde.

Men det kan være noget af en opgave for klubberne at navigere rundt i de mange regler, retningslinjer og undtagelser. Derfor har DBU i samarbejde med DIF udformet et nyt informationssite på dbu.dk og lokalunionernes hjemmesider med de vigtigste retningslinjer for skattereglerne for løn og godtgørelser til klubbens lønnede og ulønnede medarbejdere.

”DBU har naturligvis en interesse i, at alle involverede i dansk fodbold overholder regler og lovgivning – også i forhold til SkAT. Derfor er det vigtigt, at klubberne kender reglerne, så de kan opfylde de krav og ønsker, der ligger i de forskellige regler. DBU vil i samarbejde med DIF gerne hjælpe klubberne med rådgivning, så alle har de rette informationer,” siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU´s bredde-udvalg.

Som udgangspunkt er samtlige godtgørelser fra klubbens til frivillige medhjælpere skattefri forudsat, at klubben holder sig inde for SKAT´s regler og takster og dækker udgifter, den frivillige har haft i forbindelse med sit arbejde for klubben.

Det er klubbernes opgave at sikre, at skattereglerne overholdes, når der udbetales fx løn eller kørepenge til klubbens lønnede og ulønnede personer. Det er derfor også klubbens ansvar at sørge for at få den fornødne dokumentation fra klubbens medarbejdere, når der skal udbetales godtgørelser mv. til sådanne personer.

”Klubben har et ansvar i sagerne om udbetaling til deres medarbejdere, men det er ikke altid, at de er bevidste om deres ansvar. Derfor er klare retningslinjer og oplysning til klubberne altafgørende, så de kan undgå at lave ”dumme” fejl i forbindelse med udbetalinger. Fejl der i sidste ende kan komme til koste dyrt for de personer, der har modtaget penge fra en klub” siger Willy Rasmussen, der er specialkonsulent i DIF.

Sammen med det nye informationssite udsender lokalunionerne under DBU en nyhedsmail til alle breddeklubberne.

Du finder det nye oplysningssite her.

Log ind