Svenskerbrag venter i EM-kvalifikationen

EM-KVALIFIKATION - OPDATERET: Mandag eftermiddag var der lodtrækning til den kommende EM-kvalifikation for UEFA Women’s EURO 2017. En lodtrækning, der ifølge landstræneren kan betegnes som ’godkendt’



Danmark sluttede med bronze, da holdet senest deltog ved EM i 2013 - en pulje, hvor danskerne også mødte Sverige. Foto: www.fodboldbilleder.dk



40 nationer ventede på at få afgjort kvalifikations-skæbnen, da der mandag eftermiddag i Nyon var lodtrækning til den kommende EM-kvalifikation for kvindelandshold.

Otte grupper skulle udpeges med fem lande i hver, hvor Danmark lå i seedningslag 2 sammen med blandt andet Schweiz, der vandt Danmarks seneste VM-gruppe stort.

For Danmark betød dagens lodtrækning, at landsholdet endte i Gruppe 4 med en velkendt modstander – nemlig naboerne fra Sverige. Dermed undgik Danmark blandt andet Frankrig, Spanien og Tyskland

GRUPPE 4

Sverige
Danmark
Polen
Slovakiet
Moldova

En gang blandede bolsjer

En lodtrækning, som den danske landstræner, Nils Nielsen, betegner lidt som en gang blandede bolsjer.

”Svenskerne en stor mundfuld, det har de vist gang på gang. Modsat er det to hold, der står godt til hinanden og som godt kan lide at spille mod hinanden. Samtidig er der en historik som næsten altid betyder gode og spændende kampe,” siger Nils Nielsen og fortsætter:

”Polen kan ligeledes gøre det svært for de fleste og er en land på vej frem, og har flere dygtige spillere. Jeg ser dem som en af de stærkeste nationer, vi kunne trække fra seedningslag 3. Modsat slipper vi i stedet for Portugal og de lange rejser der også var en mulighed,” slutter landstræneren.

EN rejse bliver dog af lidt længere varighed, da Danmark også møder Slovakiet og Moldova.

Se kampprogrammet her

EM i 2017 i Holland er udvidet til 16 hold, hvilket betyder at de otte gruppevindere og de seks bedste to’ere kvalificerer sig direkte, mens de to dårligste to’ere skal spille play off om en enkelt plads. Sammen med de hollandske værter udgør de deltagerne ved EM i 2017.

EM-kvalifikationen spilles fra september 2015 – september 2016, mens EM-slutrunden afholdes i juli/august 2017.

Se resultatet af dagens lodtrækning her

Log ind