MENU

Sverige en god, gammel kending

De danske fodboldkvinder spiller onsdag aften det 52. opgør mod Sverige – en kamp, der for Danmark handler både om at bygge mere på og ikke mindst ’slutte godt af, inden en ny EM-kvalifikation starter.

Det er to hold, der kender hinanden særdeles godt, når de tørner sammen onsdag på Tele2 Arena. Hør ovenfor både Sanne Troelsgaard og Pernille Harders vurdering af kampen - og to friske bud på resultatet. Video: Anders Kjærbye


For Danmark handler onsdagens kamp om at få endnu en testkamp på højeste niveau, mens onsdagens landskamp for svenskerne er en forberedelseskamp frem mod sommerens VM-slutrunde i Canada, der jo desværre er uden dansk deltagelse.

”Ja, ærgerligt, for vi ville jo rigtig gerne have været med til VM, men sådan blev det desværre ikke,” lyder det fra Sanne Troelsgaard, der søndag var samlet med resten af landsholdet forud for onsdagens landskamp i Stockholm – sidste kamp inden EM-kvalifikationen starter i september.

Kampen mod Sverige er derfor også en rigtig vigtig kamp for det danske hold ifølge både træner og spillere:

”Vi skal bruge kampen til fortsat at bygge på vores spil – vi er stadig et ungt hold med nogle nye spillere. Det er en god mulighed for at måle os med de bedste igen. Sverige er et rigtig godt hold, så det bliver godt at se,” siger Troelsgaard, der suppleres af landsholdskollegaen, Pernille Harder:

”Det er endnu en rigtig god mulighed for at få spillet holdet godt sammen og udnytte alle de træningsdage sammen, som vi kan!”

Det er 52. gang, at de rød-hvide kvinder møder de blå-gule og er to hold, der står godt til hinanden:

”Vi har selvfølgelig mødt Sverige mange gange, men mange af de spillere, der er med denne gang har ikke helt samme erfaring med vores naboland. Til gengæld er Sverige både meget hurtige og fysisk stærke, og lige den kombination havde vi jo nogle udfordringer med i to halvlege på Algarve. Hver for sig går det fint, men når begge dele er i spil, så har vi lidt svært ved at stå i mod. Så det er en rigtig god mulighed for os at få rettet nogle ting til inden det går løs i EM-kvalen,” siger landstræner Nils Nielsen.

En fordel med danske 'svenskere'
Tre spillere i den danske bruttotrup er normalt at finde i Sverige, efter at Johanna Rasmussen har forladt lejren grundet sygdom – og det kan være en fordel mener en af de danske ’svenskere’, Pernille Harder, selv om hun erkender, at de jo nok ved lige så meget om de danske spillere,”

”De kender selvfølgelig også os rigtig godt fra ligaen, men vi har nogle i klubben, som spiller på det svenske landshold og hører jo selvfølgelig også lidt om, hvad de taler om, når de taler om landsholdet og om hvordan de spiller – så ja, det er der helt sikkert noget, vi kan bruge!”

Kampen spilles på kunstgræs på Tele2 Arena i Stockholm – en test for svenskerne, da også VM i Canada foregår på kunstgræs. Kunst eller ej tipper både Pernille Harder og Sanne Troelsgaard en dansk sejr og to danske mål. Landskampsstatistikken siger indtil videre 10 danske sejre, 11 uafgjorte og hele 29 nederlag mod ’svensken’. 

Kampen kan følges i højdepunkter på www.facebook.com/kvindefodbold og ses direkte på Svensk TV4 fra 17.25

Se også:
Kvinderne får nye spilledragter (6. april 2015)

Log ind