Thorups EM-forberedelse

I denne uge er U21-landstræner Jess Thorup igen på farten for at besøge de udenlandske spilleres klubber. Turen går ud på både at erfaringsudveksle med klubberne og selvfølgelig at planlægge tiden for spilleren frem mod et muligt EM.


Jess Thorup er på en større Europa-turné. FOTO: www.fodboldbilleder.dk

Jess Thorup er i disse uger i gang med den store Europa-rundtur for at besøge spillerene og trænerne i de udenlandske klubber. Turen har været på landstrænerens to-do-liste næsten siden tiltrædelsen i 2013, men med et forestående EM, var timingen oplagt, og derfor er Thorup i skrivende stund på vej gennem Europa. 

”Rundrejsen er noget, jeg har haft lyst til længe. Både for at besøge spillerne på deres hjemmebane og for at hilse på chefer og trænere for at snakke om den enkelte spiller; hvor ser de ham og hans udviklingspotentiale, men også mere generelt om fodbold, udvikling af unge spillere og hvor fodbolden i deres øjne er på vej hen,” siger Jess Thorup og fortsætter:

”Der er en masse inspiration at hente, og det er en god måde at opbygge et netværk, der kan være brugbart i flere henseender. Alt andet lige giver det nemmere tilgang til klubberne i fremtiden, fordi det er nemmere at ringe en op, som man har hilst på og snakket med før.”

Planlægning for spillerne
Selvfølgelig er det forestående EM også et samtaleemne, men Jess Thorup er ikke taget afsted for at spørge klubberne om lov til at udtage spillerne. For som udgangspunkt er alle i spil til EM, hvilket også er grunden til, at Jess er taget afsted for at planlægge perioden fra turneringsafslutning og frem til EM i samarbejde med klubberne.

”Når vi er tæt på et EM, er det selvfølgelig også et issue, vi berører; hvor står spillerne i forhold til truppen, og hvordan skal en eventuel plan se ud for den enkelte spiller, såfremt han kommer med i EM-truppen,” siger Jess Thorup og understreger, at et besøg ikke nødvendigvis er lig med en plads i EM-truppen.

”De udenlandske turneringer slutter tidligere; så skal der være nogle ekstra samlinger i Danmark, eller indgår de udenlandske spillere i træningen i en klub? Vi afstemmer, om det er klubben eller os, der skal planlægge forløbet, og hvis det er os, der planlægger, sikrer vi, at vi får accept for programmet”.

Et vigtigt skridt mod EM
Jess Thorup har i sidste uge allerede besøgt Pierre Emile, Emil Berggreen og Jannik Vestergaard og deres klubber i Tyskland. Og udbyttet har været givtigt, synes landstræneren:

”Der har været stor åbenhed i de klubber, jeg indtil nu har besøgt. Klubberne har været meget velvillige og har ladet os komme ind og få en god snak med de vigtige sportschefer og trænere og ikke mindst et møde med spillerne på tomandshånd. Det er meget sjældent, at jeg har mulighed for at sætte mig ned med spillerne alene og snakke om tingene i halvanden til to timer, så det betyder enormt meget frem mod et EM,” siger Jess Thorup.

Thorup fortsætter i denne uge turen til Leipzig, Liege og Amsterdam, mens det i de kommende uger er de engelske klubber og Verona, der står på besøgslisten. 


Log ind