To dages karantæne til Agger

Fodboldens disciplinærinstans har på baggrund af tv-billeder fundet belæg for, at Daniel Agger gør sig skyldig i en adfærd, ”der i alvorlig grad er voldsom”, og har på den baggrund tildelt Brøndbys anfører to spilledages karantæne

Daniel Agger og Mathias Zanka Jørgensen efter sammenstød i derby april 2015

Da Brøndby mødte FC København 2. Påskedag ramte Daniel Agger Mathias ”Zanka” Jørgensen med et albuesving i det 32. minut. I sin redegørelse efter kampen fastslår kampens dommer, Michael Tykgaard, at ingen i dommerkvartetten havde set episoden. 

På den baggrund tog fodboldens disciplinærinstans i henhold til de disciplinære bestemmelser §1i sagen op af egen drift, og har efter gennemgang af tv-billeder og redegørelser fra kampens dommere og Brøndby IF fundet det dokumenteret, at Daniel Agger ”…i episoden gør sig skyldig i en adfærd, der i alvorlig grad er voldsom jf. § 1i-1)a i de Disciplinære bestemmelser.”

Instansen vurderer at Daniel Aggers albuesving hører under § 1a – C1 (sparke, slå, spytte eller forsøg herpå), hvilket resulterer i 30 karantænepoint, som i Daniel Aggers tilfælde er ensbetydende med to spilledages karantæne, der skal afsones i førstkommende kampe i Superligaen.

Kendelsen kan, jf. DBU’s love § 31.3 6) ikke ankes.

Se hele kendelsen her

Fodboldens disciplinærinstans har tidligere taget sager op af eget drift. Det var blandt andet tilfældet i december 2013, hvor Boulahrouz fra Brøndby fik 15 karantænepoint for spytte i retning af Johan Absalonsen og fire måneder senere, da Mads Toppel fik to spilledages karantæne for at slå Michael Jakobsen.

Fra fodboldens disciplinærinstans Jens Hjortskov, Poul Gade, Stig Pedersen, Jesper Hansen, Kim Høg Madsen og Steven Lustü deltaget i sagens behandling.


Log ind