U17: Norge var for stærke

Mandag formiddag stod de danske U17-piger over for de fysisk stærke nordmænd i den anden kamp ved Eliterunden i Østrig. Igen i dag var der stor opbakning fra forældre på sidelinjen, der frem til sidste fløjt forsøgte at hjælpe pigerne frem til sejr. Desværre var Norge for stor en mundfuld, og kampen endte med et nederlag på 1-0.

Danmark kom fint fra start i dagens kamp, hvor det lykkedes at lægge et højt pres på den norske bagkæde. Efter syv minutter forsøgte Freja Klitgaard sig medet langskud, men bolden røg forbi mål. Otte minutter senere afdriblede Freja Sørensen en norsk spiller og skød bolden på overliggeren. Efter 25 minuttersspil sendte Norge en høj bold ind i feltet, og efter en misforståelse i det danske forsvar gjorde Norges nummer 17 det til 1-0. Kampen bølgede herefter lidtfrem og tilbage i resten af 1. halvleg uden de helt store målchancer.

De fysisk stærke nordmænd gjorde det fortsat svært for Danmark at komme frem til scoringschancer efter pausen – de stod kompakt og fik brudt det danskekombinationsspil gang på gang. Freja Sørensen havde flere langskudsforsøg, men det blev aldrig svært for den norske keeper. Norge havde et par godemuligheder efter pausen, men Katrine viste igen sikkert spil i målet.

Trods stor fight blev de norske jenter for stor en mundfuld for U17-pigerne, der i dagens kamp blev fysisk overmatchede i store dele af spillet.

Det var en skuffet landstræner, der havde denne kommentar umiddelbart efter kampen:

”Det bliver desværre en kamp, som kommer til at foregå på norske principper, da de først kommer foran på en stor fejl fra vores side. Og så er detaltid svært at spille mod et kompakt og fysisk stærkt norsk landshold, der kan stå og forsvare sig. I dag besidder vi hverken de spillemæssige ellerfysiske kvaliteter til at nedbryde den norske mur. Vores normale flydende spil bliver konstant ødelagt af nordmændene, og det lykkedes desværre ikke atspille os ud af deres tunge fysiske pres,”sagde U17-landstræner Anders Damgaard efter kampen.

Sverige vandt mandag aften 1-0 over Østrig, hvilket betyder, at Danmark desværre ikke har mulighed for at gå videre til sommerens EM-slutrunde på Island.

De danske piger har nu to hviledage inden sidste puljekamp mod Østrig på torsdag kl. 18.00.