U19 godt fra start i EM-kvalen

Lørdag aften tog U19 kvindelandsholdet hul på eliterunden i Holland, hvor holdet vandt sikkert 4-0 over Slovenien.

Efter fire dages forberedelse var det endelig tid til første kamp for U19 kvinderne i EM-kvalifikationsrunden i Holland. På en efter årstiden fin bane i hollandske Landgraaf var første opgave for holdet at slå modstanderen fra Slovenien.
Den besked havde danskerne forstået og lagde fra kampens start hårdt pres på slovenerne, hvilket gav fine muligheder til både Signe Bruun, Nicoline Sørensen og Emilie Henriksen i det danske angreb.

Danskerne skulle da også bare bruge 13 minutter til at bringe sig på sejrskurs. Rikke Dybdahl fanger bolden midt på slovenernes banehalvdel og spiller elegant bolden i dybden til en fremstormende Nicoline på højre kant. Hun sparker et perfekt fladt indlæg til bagerste stolpe, hvor Emilie Henriksen sætter foden på bolden og bringer danskerne foran 1-0.

På trods at klart overtal i både spil og chancer, skal vi helt frem til det 42. minut før bolden igen er mål. Efter to-tre gode muligheder lykkes det endeligt for Signe Bruun at sparke bolden i kassen. Nicoline stikker bolden til Signe på kanten af feltet og hun sparker bolden hårdt op i nettaget uden chance for den slovenske keeper. Danskerne kan derfor gå til pause foran 2-0.

Gentagelse af første halvleg

Anden halvleg er tæt på at være en gentagelse af første. Danskerne er styrende i både spil og chancer. Man skal helt frem til midt i anden halvleg inden Slovenien første gang er farlige. En langt frispark sparkes i feltet og en slovener kommer højest. Hovedstødet rammer overliggeren og returen heades endnu engang på overliggeren, men danskerne slipper med skrækken.

På trods at det pludseligt opståede slovenske chance fortsætter danskerne ufortrødent og efter 67 minutter lukkes kampen for alvor, da en dansk omstilling igangsættes fra Naja i målet til Louise Ringsing på venstre back. Hun sender den op til Amalie Vangsgaard, som sender Sara Thrige fri i dybden. Den mulighed lader Sara ikke gå til spille, da hun sikkert sender den i målet til 3-0.

I det 81. minut er det så førnævnte Amalie Vangsgaard, som lukker kampen til 4-0, da hun slipper fri i feltet og cementere den danske sejr.

Næste kamp for de danske piger er på mandag kl. 17.00, hvor holdet møder Tjekkiet, som i deres første kamp tabte hele 6-0 til Holland. For at spille med om EM pladsen kræves der derfor også en dansk sejr på mandag. Se om det lykkes ved at følge kampen som liveupdate på Kvindernes Fodboldslandsholds Facebookside.