Uafgjort i overtiden mod Sverige

Pernille Harder sikrede Danmark 3-3 på et straffespark i overtiden onsdag aften på Tele2 Arena i Stockholm. En kamp, hvor de to nordiske naboer kæmpede bravt og havde en halvleg hver.

Danmark fik en ganske fornuftig start i holdets 52. opgør mod de svenske naboer. Masser af boldbesiddelse de første 10 til 15 minutter, dog uden at føre til større målchancer.

Herefter kom de svenske VM-deltagere mere og bedre ind i kampen og var toneangivende de sidste 30 minutter af 1. halvleg.

Især Sveriges to angribere var en konstant uro for det danske forsvar og især deres dybdeløb voldte problemer. Danmark havde modsat havde svært ved at holde fast i bolden - især på den sidste halvdel af den svenske banehalvdel.

Efter en halv time gav det svensk pote og der var lejlighed til jubel på lægterne på det store Tele2 Arena i Stockholm, da Lotta Schelin sikrede en svensk 1-0 føring. Og få minutter senere var det tæt på en 2-0 føring, men flot afværget af Cecilie Kramer i det danske mål, der heldigvis ligeledes kunne se en fri Therese Sjögran skyde forbi målet i slutminutterne.

I pausen skiftede Danmark tre spillere ud. Udgik Cecilie Kramer, der blev erstattet af Stina Lykke Petersen i det danske mål. Katrine Veje gik ud, mens Cecilie Sandvej km ind. Nina Frausing Pedersen blev erstattet af Mie Leth Jans.

Pausen blev dog ikke brugt til blot at skifte spillere men også taktiske ændringer.  Danmark skiftede således over til at spille 4-4-2 med stor effekt. I hvert fald virkede det danske forsvar mere sikkert og organisereret til trods for der blev scoret to gange.

Med to yderligere udskiftninger synes Danmark nemlig langt mere målfarlige med flere gode forsøg. Kun syv minutter gik der fra 2. halvleg gik i gang til der også kunne jubles på den danske bænk – udligning på mål af Julie Tavlo efter et flot indlæg fra Cecilie Sandvejs venstreben.

Og kun tre minutter senere blev det til endnu en dansk scoring  og dermed dansk 2-1 føring på mål af Troelsgaard.

Desværre for Danmark var Sverige også skarpe foran mål. Først er det den svenske profil Lotta Schelin, der udlignede til 2-2, og kort efter blev det til svensk 3-2 føring på mål af med 25 minutter igen – denne gang af en anden svensk profil, nemlig Caroline Seger.

Kort før tid var der tæt på at komme balance i regnskabet, men desværre for Pernille Harder lige forbi det svenske mål.

I overtiden viste den danske ’svensker’ dog mere præcision. Et straffespark i overtiden begået mod Sanne Troelsgaard blev omsat til endnu en dansk scoring af Harder.

3-3 endte det 52. opgør mod svenskerne. En god dansk indsats mod et godt svensk hold, hvor svenskerne var bedst i 1. halvleg, mens de danske fodboldpiger stod defensivt bedre på banen i 2. halvleg og kom også til flere afslutninger.