MENU

Anføreren tilbage i rødt og hvidt

Hun er den spiller med flest landskampe i Danmark. Tidligere landsholdsanfører Katrine Pedersen er efter to år igen klar for det danske kvindelandshold – denne gang i rollen som assistenttræner sammen med landstræner Nils Nielsen.Katrine Pedersen blev i 2013 kåret til Årets Fodboldspiller ved Dank Fodbold Award og var i år med i kapløbet om at blive Århundredets største spillere. Nu er hun klar på sidelinjen som ny assistenttræner for det danske kvindelandshold. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Hun har spillet landsholdsfodbold i to årtier, og rekorden på 210 landkampe bliver nok heller ikke slået foreløbigt.

Tidligere landsholdsanfører Katrine Pedersen var med til at føre Danmark til EM-bronze i 2013, der også blev hendes sidste optræden i rødt og hvidt.

Indtil nu. For nu er den 38-årige erfarne spiller tilbage og klar til nye udfordringer på det danske kvindelandshold i rollen som assistenttræner.

”Jeg forventer, at det bliver hårdt, spændende og meget lærerigt at være med som assistenttræner. Men lige så erfaren (og gammel) jeg var som spiller de sidste år af min karriere, lige så fersk og ung er jeg som træner nu. Jeg glæder mig rigtig meget til at være i lære hos Nils Nilsen og arbejde sammen med teamet omkring landsholdet,” siger Katrine Pedersen, der ser frem til at blive en del af dansk kvindefodbold igen:

”Jeg glæder mig til at være med til at udvikle og præge dansk kvindefodbold. At arbejde med landets bedste fodboldspillere er et stort privilegie, og jeg håber, jeg kan bidrage til at skabe gode resultater. Min lidenskab for fodbolden er ikke blevet mindre, og når jeg nu ikke længere kan være med PÅ banen, så er jeg meget glad for, at jeg nu kan være med på sidelinjen.”

Landstræneren: et glædeligt comeback

Siden stoppet har den rutinerede spiller brugt tiden effektivt som nybagt mor, som fodboldspiller i Australien, på træneruddannelse og ikke mindst som træner i Norge på Norges Toppidrettsgymnas, hvor flere af Norges bedste fodboldspillere har gået - og går. 

Og for den danske landstræner Nils Nielsen er der også tale om et glædeligt comeback:

”Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med hende. Hun er en stor fodboldpersonlighed og har et fagligt rigtig højt niveau. Hendes færdigheder, personlighed og den måde som hun tænker fodbold på passer godt til holdet og til teamet,” siger Nils Nielsen, der understreger den nye assistenttræners kompetencer:

”Det er ikke særlig længe siden, hun selv spillede på landsholdet. Derfor bliver et af hendes fokusområder i starten, at hjælpe de helt unge spillere til at blive klar meget hurtigt til at spille på allerhøjeste niveau. Hun har kompetencer til at gøre holdet bedre qua sin store erfaring som spiller, og fordi hun er en dygtig træner,” siger Nils Nielsen.

Og den rolle ser den tidligere landsholdsanfører frem til:

”Jeg ikke færdiguddannet som A-træner endnu, men jeg har været så heldig at få en masse trænererfaring i Norge. Dette kombineret med min store erfaring som spiller, kan jeg selvfølgelig bruge som assistenttræner. Jeg kender kravene i kvindefodbolden, jeg ved, hvad der skal til, hvis vi vil kvalificere os til slutrunder. Som spiller var jeg grundig og ærgerrig, og de egenskaber tager jeg også med mig ind i trænergerningen. Og så tror jeg, jeg kan bruge min viden omkring det at være playmaker på et hold til at vejlede og coache den enkelte spiller. ”

Katrine S. Pedersen tilknyttes kvindelandsholdet allerede i september forud for holdets to venskabskampe mod henholdsvis Rumænien og Schweiz. Hun vil fortsat være ansat på Norges Toppidrettsgymnas, som ansvarlig for pigefodboldlinjen. 

Log ind