MENU

Comeback i landsholdstruppen

Landstræneren har udtaget den trup, der i september drager til Rumænien og Schweiz for at finpudse de sidste detaljer, inden kvindelandsholdet i oktober skal spille EM-kvalifikation. Og der er store comebacks at finde på og omkring holdet.


Det er nogle betydningsfulde kampe, det danske kvindelandshold skal spille, når de i september møder Rumænien og Schweiz i to testkampe. For det er den sidste mulighed for at blive helt klar forud for EM kvalifikationen i oktober. Landstræner, Nils Nielsen, kan bruge venskabskampene mere optimalt end normalt.

”Det er ikke så tit, vi kan bruge kampene til at spille noget sammen på grund af fravær i truppen, men denne gang har vi stort set alle spillere med, og det skal vi udnytte. Så det bliver rigtig godt for os at få brugt de her 8-9 dage på at blive klar forud for den vigtige kvalifikation, der starter i oktober,” siger han.

Det er ikke nogen lette modstandere, landsholdet skal op imod. Det er dog heller ikke meningen, for modstanderne er nøje udvalgt.

”Rumænerne minder lidt om polakkerne, som vi skal møde i kvalifikationen – polakkerne er dog en lille kende bedre. Rumænien er rigtig godt østeuropæisk omstillingshold, der er teknisk dygtige og som er godt fysisk rustet,” fortæller landstræneren og fortsætter:

”Schweiz kender vi rigtig godt efter den sidste kvalifikationen, og det er et rigtig stærkt hold. Grunden til, at vi skal spille mod dem, er, at vi skal gribe kampen an på lidt samme måde, som vi skal gribe svenskerne an, når vi skal møde dem i EM-kvalifikationen,” siger Nils Nielsen.

Selvom landstræneren har de fleste spillere til rådighed, så sidder et par stykker alligevel over med småskader. Han giver i stedet chancen til blandt andre Line Johansen og Maja Kildemoes, der begge kan få debut på A-landsholdet, og så flyver Katrine Veje og Nadia Nadim hjem fra USA for at være med. Og generelt har der været stor konkurrence om pladserne forud for de to testkampe.

”Der er rigtig mange, der byder sig til i øjeblikket, og mange af de unge presser på. Men det er kun glædeligt, at der er mange alternativer til de forskellige pladser,” konstaterer Nils Nielsen.

Derudover gør den garvede spiller Mariann Gajhede Knudsen comeback i de rød-hvide farver, efter at have været væk fra landsholdet over en længere periode. Hun er dog ikke den eneste, der er tilbage på landsholdet. En legende i dansk kvindefodbold vender også tilbage, når Katrine S. Pedersen skal være med på sidelinjen for første gang i sin nye rolle som assistenttræner for kvindelandsholdet.

”At have Kathrine Pedersen med er en gave. Hun har en rigtig god måde at kommunikere med spillerne på, og hun har selv stået i spillernes situation for få år siden, og så vil vi også få et rigtig godt udbytte af hendes gode taktiske indsigt. Men det er også meget nyt, så man skal passe på med at tro, at fordi Katrine Pedersen er med, så bliver verden pludselig et meget bedre sted. Det er jeg sikker på, det bliver, men Katrine Pedersen skal også lige have tid til at vænne sig til sin nye rolle,” siger landstræneren.

Kampen mod Rumænien spilles den 17. september kl. 17.00, mens kampen mod Schweiz spilles den 22. september kl. 18.30.
Du kan se hele truppen HER

Log ind