MENU

Ingen karantænepoint til Karl-Johan Johnsson og Zanka

Karl-Johan Johnsson, Randers FC, og Mathias Zanka Jørgensen, FC København, får karantænepoint nulstillet efter fejlkendelser i kampene mod henholdsvis AGF og SønderjyskE. Udvisningen af Randers FC-spilleren Mustafa Armini fastholdes.

Zanka_500
Mathias Zanka Jørgensen, FC København. Foto: Fodboldbilleder.dk


Mathias Zanka Jørgensen får ingen karantænepoint som følge af den advarsel, han modtog for hånd på bolden i det 45. minut af søndagens Superligakamp mod SønderjyskE på Sydbank Park i Haderslev.

Efterfølgende har F.C. København i henhold til de Disciplinære bestemmelser gjort indsigelse mod advarslen, og forelagt den skriftlige henvendelse fra F.C. København har kampens dommer, Michael Johansen, efter at have gennemset kampen på DVD, erklæret sig enig i, at den tildelte advarsel til Mathias Zanka Jørgensen ikke skulle være givet.

Efter søndagens superligaopgør på Ceres Park i Århus mellem AGF og Randers FC har Randers FC ligeledes gjort indsigelse over advarslen til Karl-Johan Johnsson og udvisningen af Mustafa Armini.

Karl-Johan Johnsson modtog i kampens 60. minut en advarsel for benspænd med fare for modspilleren i situationen, der førte til straffespark til AGF. Fire minutter senere blev Mustafa Armini udvist for spil, som i alvorlig grad er utilladeligt.

Kampens dommer, Kenn Hansen, erkender, at advarslen til Karl-Johan Johnsson ikke skulle have været givet, da TV-billederne viser, at der ikke var kontakt med AGF-spilleren. Kenn Hansen fastholder samtidig sin vurdering af det røde kort til Mustafa Armini.

Med henvisning til de disciplinære bestemmelser 1i) 1d kan Fodboldens Disciplinærinstans forhøje eller nedsætte karantænepoint for en forseelse, der medfører advarsel.

Du kan finde den fulde kendelse for sagen om Mathias Zanka Jørgensen her

Kendelsen vedrørende Mustafa Amini og Karl-Johan Johnsson finder du her

Log ind