MENU

Multibaner skyder frem over hele landet

Multibaner er populære som aldrig før, og i disse uger åbner nye baner i Hellerup, Brovst, Søndersø, Horsens, Frøstrup og Fole. I alt er der etableret 35 baner med støtte fra Multibanepuljen – og flere er på vej.


Multibanen i Odder Foto: Jacob Winther

Boldspil i alverdens afskygninger er i spil, når et stigende antal multibaner åbner over hele landet. På de særlige baner kan byens borgere spille håndbold og hockey såvel som fodbold og basket, for idéen med multibaner er, at det skal være let tilgængeligt at udfolde sig sportsligt. Alene i august står der seks nye multibaner klar i Hellerup, Brovst, Søndersø, Horsens, Frøstrup og Fole, og i september åbner endnu en multibane I Lemming IF.

De populære multibaner vækker ikke kun interessen hos byernes borgere. Lørdag den 29. august indvies den nye bane i Fole i Sønderjylland, og her møder transportminister, Hans Christian Schmidt op til åbnings-arrangementet, samt Lars Olesen fra DBU Jyllands bestyrelse og DBU’s formand, Jesper Møller.

”Multibanerne er en god måde at aktivere lokalområder på, da borgerne både kan røre sig og have det sjovt samtidig. Derfor glæder det mig også, at en lille by som Fole, nu får fornøjelsen af en multibane, for det bidrager til et fællesskab blandt byens borgere,” siger Jesper Møller.

De mange nye multibaner er gjort muligt med Multibanepuljen, som DBU og Nordea-fonden stiftede i 2013 med 20 millioner kroner til etablering af nye baner. Klubber fra hele landet kunne dermed ansøge om at få finasieret en god bid af de omkostninger til at etablere en multibane. Mange klubber har søgt om støtte og med den nye skolereform har også flere skoler bakket op om de lokale fodboldsklubbers ønsker om multibanerne, da det er en oplagt måde at aktivere børnene på, fortæller Christian Bordinggaard, der er DBU’s fundraiser på projektet:

”Vi ser eksempler på, at folk rykker ungernes børnefødselsdage ned til multibanerne, fordi det er en god måde at være sammen på, hvor alle kan være med, og hvor der samtidig er god mulighed for også at være social - både på og omkring banen,” fortæller Christian Bordinggaard.

Multibanerne har indtil videre været en stor succes, og der er derfor også flere multibaner på vej. Nederst kan du se de klubber, der allerede har opnået økonomisk støtte af DBU og Nordea-fonden.  På DBU’s hjemmeside kan du se, hvor din nærmeste multibane ligger, eller hvilke krav der skal opfyldes for at få en multibane til din by.

Fremtidige multibaner: ORI-Fodbold, Oppe-Sundsby, BK VESTIA, Fortuna Svendborg, Herlufsholm GF, Sejs Svejbæk Idrætsforening, ACFC, Brande IF, Mørkøv IF, Seest Boldklub, SHI - Skibsby-Højene IF, Gauerslund IF, Kjøbenhavns Boldklub, Koldby-Hørdum IF, Ramløse Idrætsforening, Skjold Birkerød

Se video om multibaner her: 

Log ind