MENU

Saksespark og indsamlingsbøtter

DBU/ Red Barnet-samarbejde giver klubber gevinst med god samvittighed. Og det møder opbakning fra fodboldklubberne.En gruppe glade fodboldspillere fra B1908 skal samle ind med deres hold til Red Barnets landsindsamling den 6 september. Klubben beholder nemlig 15 % af det indsamlede beløb til deres egne aktiviteter. Resten af pengene går til Red Barnets arbejde med børn ramt af katastrofer i hele verden.

Det vækker begejstring hos flere af de unge i B1908, der selv skal være med til at samle ind:

”Det er fedt at man både kan hjælpe andre, og kan samle penge sammen til holdet, så vi kan komme på en fed tur,” siger Jacub på 13 år, der suppleres af holdkammeraten Micas ”Det er synd for dem, det er godt, at vi kan gøre noget, selvom vi ikke er så gamle.”

11 mand I 3 timer = 11.000 kroner
Sammen med børnene fra B1908, opfordrer Red Barnet og DBU alle fodboldhold, der har tid og lyst, til at samle ind søndag d. 6. september 
– og man kan stadig nå at melde hold ved at klikke ind på www.redbarnet.dk/dbu

Det tager cirka tre timer at samle ind og giver cirka 1.000 kroner i hver indsamlingsbøtte. Hvis et fodboldhold går på gaden for at samle ind, får klubben 15 % af beløbet - cirka 1.650 kroner. Til stævner. Til udstyr. Til hvad de mangler. Resten går til børn i katastrofer. 

Gammelt samarbejde, nyt tiltag
DBU har siden 2012 haft et samarbejde med Red Barnet med det formål at styrke børns trivsel og ret til et godt fritidsliv. Og samarbejdet om landsindsamlingen gør at også klubberne får konkret gavn af det.

”Mange klubber har i forvejen en række aktiviteter, som skal skabe lidt indtægter i klubberne, og her er en mulighed for klubberne for at støtte fællesskabet, hjælpe en række børn i nød og få et beløb til klubkasse i samme moment,” fortæller CSR-ansvarlig i DBU, Mikkel Minor, som ikke tror, det er sidste gang, at klubber får sådan et tilbud.

”Jeg tror, at der kommer mere af den her slags, for frivillige i fodboldklubberne udgør jo en ressource. Vi har tidligere samarbejdet med DHIF om skrabelodder. For os er det vigtigt at kunne blåstemple organisationerne bag og formålet, så det er trygt og nemt at give en hjælpende hånd, som samtidigt skæpper i egen klubkasse”, siger han.

Log ind