MENU

Stor succes på årets Sommercamp

26 nye dommere og 22 nye trænere – så mange fremtidige talenter er netop udklækket under sidste uges Sommercamp i Storvorde. En Sommercamp, hvor de unge startede på nye fodbolddrømme, og hvor de fik store oplevelser og masser af nye venskaber.
Der blev trænet fløjte-teknik og 4-4-2-systemer, da den årlige Sommercamp i Storvorde sydøst for Aalborg blev afholdt i sidste uge. Næsten halvtreds unge drenge og piger fra hele landet deltog i DBU’s dommer- og træneruddannelser, som sædvanligvis stort set var udsolgt.

- Jeg er glad for, at så mange unge mennesker bruger en uge af sommerferien på at tage på dommerkursus og trænerkursus. Det giver dem en god oplevelse, og så er det også godt for dansk fodbold, fortæller DBU’s camp-ansvarlige, Thomas Jensen.

Forskellige fodbolddrømme
Mere end halvdelen af de unge rendte rundt med drømmen om at dømme fodboldkampe i sort tøj og med kort i brystlommen, mens den anden halvdel ville dirigere og sætte hold i rollen som træner på sidelinjen. Det var derfor to forskellige uddannelser, de kommende trænere og dommere deltog i. 

På Dommercampen var det det garvede team af Jann B. Nielsen og Anders V. Larsen, der stod for at udlære 25 drenge og en pige, som alle bestod kurset, og som dermed tog et skridt nærmere drømmen om at styre slagets gang i fodboldkampene. 

De 18 drenge og fire piger, der deltog på trænercampen, blev derimod pisket igennem af DBU-instruktørerne Niels Lawaetz og den tidligere landsholdsspiller og Silkeborg-træner, Morten Bruun, og efter en uge på DBU’s B1-kursus, har de unge nu grundstenen i DBU’s UEFA-godkendte træneruddannelse.

Trods de to forskellige skræddersyede forløb havde begge lejre dog undervejs glæde af et besøg fra superligadommeren Mads-Kristoffer Kristoffersen. Den rutinerede dommer fortalte kort om sit eget virke, hvorefter de unge fik lov at stille alle slags spørgsmål. Det var et besøg, der vakte stor begejstring.

- Det var helt fantastisk at få besøg af Mads-Kristoffer Kristoffersen. Og helt generelt var Sommercampen en rigtig god måde at tage et kursus på i stedet for at møde op sammen med en masse gamle mænd, der ikke selv kan spille mere. Her var der i stedet unge som én selv, der trængte til at prøve kræfter med noget nyt, og det var rigtig fedt, fortæller 18 årige Chris Selvejer Dahl fra Birkelse IF, der fik sit dommerkort på campen.

Derudover fik træneraspiranterne fornøjelsen af en ryste-sammen-tur til Superligakampen mellem Viborg og AGF, og senere på ugen kunne begge camps afprøve deres nye viden, da de tørnede ud i en fodboldkamp mod hinanden på Storvorde-Sejlflod Boldklubs baner.

En populær begivenhed
Det er ottende år i træk, at DBU uddanner dommere på Sommercampen, mens man de sidste seks år har uddannet nye B1-licens trænere. Men det var ikke kun de store drenge og piger, der drømte om en træner- eller dommeruddannelse, der havde glæde af den lille nordjyske by. DBU afholdte nemlig samtidig fodboldskole for de yngste fodboldtalenter i Storvorde, så det var hele fodboldpaletten, der var repræsenteret. 

- Ugen er gået fantastisk godt, og jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre. Det skaber jo meget liv, når man gør det på den her måde, og så skaber det især venskaber på tværs af de nye dommere og trænere, fortæller Thomas Jensen. 

Hvis du selv går og drømmer om at blive en del af fremtidens dommer- eller trænerstab, så har du chancen næste år, hvor DBU endnu engang uddanner fremtidens dommere og trænere til dansk fodbold. Og der er der god grund til at tage på Sommercamp, hvis man spørger Laura De Fries fra Herfølge BK, der var på Trænercamp:

- Det er fedt, at man lærer så meget nyt og så mange nye mennesker at kende, og så var de aktiviteter, vi lavede, også rigtig fede. Det var bare en rigtig god måde, at tage sit kursus på, siger hun. 

Log ind