MENU

To U19-spillere udtaget til A-landsholdet

Landstræner Nils Nielsen giver to store kvindetalenter chancen på det danske A-landshold, når holdet samles sidst på måneden. For alle spillerne udtaget til U23 og A-landsholdet handler det om at spille sig til de eftertragtede pladser på holdet til EM-kvalifikationskampene i efteråret.

Maja_Kildemoes_500
U19-spillerne Maja Kildemoes (billede) og Stine Larsen er udtaget til A-landsholdet. Foto: Fodboldbilleder.dk

Landstræner Nils Nielsen har i dag udvalgt de spillere, der skal iklæde sig landsholdstrøjen i U23-venskabskampen mod Finland og ved A-landsholdssamlingen sidst i august.

Spillerne på de to hold kæmper alle om en plads på det A-landshold, der til september starter EM-kvalifikationen mod Moldova. Der er hård kamp om pladserne, og landstræner Nils Nielsen er ikke bleg for at understrege de barske realiteter for sine spillere:

”Det er spillernes sidste chance for at vise sig frem, før vi udvælger de spillere, der skal med til de venskabskampe, vi har i september. Og de kampe er så sidste chance inden EM-kvalifikationskampen sætter ind,” fortæller Nils Nielsen, der står i spidsen for både U23 og A-landsholdet.

Naturligt amputeret hold

I alt 38 spillere er udtaget til U23-venskabskampen og A-samlingen. Mange af de kvinder, der til daglig spiller i udenlandske klubber, er ikke at finde på holdkortet, men det er der en naturlig forklaring på.

”Kvinderne fra tyske, svenske og amerikanske klubber har ikke kunne få fri fra deres klubber denne gang, så det er hovedsageligt spillere fra danske klubber, der er udtaget. Der er lang rejseafstand fra USA til Danmark og her bliver vi nødt til at kigge på, hvilke opgaver spillerne har for deres klubber. Det er bare sådan, det er,” siger Nils Nielsen.

Ud over spillerne i de udenlandske klubber, må Nils Nielsen også se bort fra Theresa Nielsen, der selv har valgt at sige fra til landsholdet, og det ærgrer landstræneren.

”Det er rigtig ærgerligt, at Theresa har valgt at melde fra og hun vil blive savnet i vores bagerste kæde,” siger Nils Nielsen.

Chancen går til de unge

Landstræneren har i stedet valgt at give chancen på A-landsholdet til Maja Kildemoes og Stine Larsen, der sidst havde deres entre i den danske landsholdstrøje ved U19 EM i Israel denne sommer. Trods deres unge alder er pigernes præstationer ved EM-slutrunden hovedårsagen til, at Nils Nielsen har valgt at tage dem med i A-truppen.

”Begge piger spillede fremragende under EM i Israel, hvor de var meget toneangivende. De er lynhurtige, gode med bolden og fysisk stærke – og de har den helt rigtige indstilling til tingene. Derfor har jeg valgt at tage dem med allerede nu, selvom de er unge, for jeg er ikke i tvivl om, at de er helt klar til fodbold på A-landsholdsniveau,” siger landstræneren.

God modstander for U23

Mens nettotruppen til A-landsholdets vigtige kampe i efteråret udtages umiddelbart efter samlingen sidst i august, skal U23-landsholdet i aktion i venskabskampen mod Finland allerede den 26. august. Modstanderne fra vores skandinaviske genboer er ifølge landstræneren et godt match for det danske hold.

”Vi har altid haft gode kampe mod finnerne. Det er første gang, at de har sammensat et U23-landshold, fordi pigerne på holdet er fra den årgang, som kvalificerede Finland U20 VM for et par år siden – så dem er de selvfølgelig interesserede i at holde i gang med træningskampe. Og det er perfekt for os, at et hold så tæt på også gerne vil prioritere U23-holdet,” siger Nils Nielsen.

Du finder truppen til A-landsholdssamlingen her og U23-truppen til kampen mod Finland her


Log ind