U17-landsholdet udspiller stærkt bulgarsk mandskab

Masser af scoringer og poleret fodboldspil var ingredienserne i sejren, da det danske U17-landshold slog et stærkt bulgarsk mandskab i venskabskampen, der blev spillet i Bulgarien tirsdag aften.

Det danske U17-landshold før venskabskampen mod Bulgarien Foto: DBU

U17-landsholdet spillede tirsdag aften mod Bulgarien. Kampen blev spillet på et super græstæppe, som indbød til hurtigt pasningsspil. Om det var årsagen, skal være usagt, men holdet var sat godt op af landstræneren, Jan Michalsen, som havde forlangt vilje og kampgejst. Danmark kom da også blæsende ud fra start, og allerede efter fire minutter gjorde Jeppe Okkels det til 1-0 efter en standardsituation.

Holdet fortsatte ufortrødent med flotte spilmønstre, og gang på gang brød man den bulgarske defensiv ned. Og da Nicklas Strunck bragede den i nettet på en helflugter fra 20 meter, vidste man, at holdet var totalt ovenpå. Målet kandiderer til årets mål i Bulgarien! Kort før pausen arbejdede Jens Odgaard hårdt i genpres, og bolden røg via to-tre flotte danske afleveringer hen til Nicklas Strunck igen, som atter var træfsikker, og så var det 3-0 ved halvleg.

Bulgarerne prøvede at lægge hårdt pres på danskerne efter pausen, men de holdt roligt i bolden og lod modstanderne løbe forgæves. Midt i halvlegen øgede Jens Odgaard til 4-0, og der var ikke skyggen af tvivl om forskellen på de to hold denne flotte aften.

Kort før tid gjorde Jeppe Okkels det til 5-0 og rundede dermed en fornem dansk aften af med at udstille et godt fysisk og tempofyldt bulgarsk hold. Efter kampen udtalte en glad landstræner:

"Vi er rigtigt godt tilfredse efter denne kamp. Vi har arbejdet meget med fase to, og det gik rigtig godt i dag, og vi får så også udnyttet vores chancer i fase tre. Vi er effektive og scorer fem mål. Drengene har taget mange taktiske ting til sig og udfører dem fint, og så er vi gode på bolden i dag. Lige nu nyder vi en god stemning og gør klar til et revanchelystent bulgarsk hold på torsdag,” siger Jan Michalsen.

Holdet spiller igen i Pravets i Bulgarien på torsdag aften, hvor kampstart er flyttet til klokken 17:00 lokal tid.