MENU

Virkelighedens EM-helte hylder ’Ricardo’

I dag har ’Sommeren 92’ premiere i landets biografer. Filmen hylder især Richard Møller Nielsen, og derfor har vi spurgt et par af EM-heltene fra ’92 om, hvordan de vil beskrive ’Ricardo’. I videoen kan du se, hvordan spillerne husker landstræneren.

Bevægende, opløftende og ganske imponerende. Det er blot nogle af de rosende gloser Kasper Barfoeds nye film ’Sommeren 92’ får med sig forud for premieren i dag. Og det er især landstræneren Richard Møller Nielsen, der bliver hædret. Men hvordan husker spillerne selv tilbage på landstræneren?

John ’Faxe’ Jensen, Flemming Povlsen, Henrik ’Store’ Larsen og Lars Olsen var nogle af de spillere fra den legendariske EM-trup, som var inviteret til en særforestilling på filmen i den nye Nordisk Film Biografer Fields tidligere på måneden.

Her var der kun roser at høste til den landstræner, der førte et underdog-betonet mandskab til EM-guldet. Anføreren Lars Olsen, var klar i mælet:

”Han var en fantastisk rar mand, som kunne sit kram, selvom mange ikke ville anerkende det ,” siger han.

Og fodboldspilleren, der ramte bolden lige i røven, går ud af samme vej:

”Han var en rigtig hyggelig gut at være sammen med og kunne også godt fortælle lidt gode historier,” siger John ’Faxe’ Jensen med et anerkende nik. Han pointerer samtidig, at han var en grundig mand, og det er også, hvad Henrik ’Store’ Larsen husker Richard Møller Nielsen for:

”Sådan som jeg husker landstræneren, så var han grundig, grundig og grundig, og det viser filmen også,” siger den danske EM-topscorer.

Flemming Povlsen mener dog ikke, at landstræneren er så nem at beskrive med et enkelt ord:

”Så vil jeg sige dedikeret. Viljefast. Det var to ord. Jeg kan godt gå ud af den vej, men en dedikeret mand” siger han.

Inden filmen åbnede spillerne også op for deres forventninger til filmen – det klip kan du se herunder.

Log ind