MENU

5.-6. dommere indføres i Alka Superliga

25 kampe i Alka Superliga bliver med 5.-6.dommere. Weekendens opgør mellem Brøndby og OB bliver det første.


Kenn Hansen dømmer den første kamp med assistance fra 5.-6. dommere. Foto:fodboldbilleder.dk


Når næste runde af Alka Superliga sparkes i gang, vil det være med 5.-6. dommere i kampen mellem Brøndby og OB. I denne sæson vil 25 udvalgte kampe i Alka Superliga og finalen i DBU Pokalen nemlig blive afviklet med 5.-6. dommere, efter DBU, Divisionsforeningen og DFU i foråret blev enige om den nye dommeraftale, og nu har fået tilskud fra UEFA til at indføre 5.-6. dommere.

”Det er glædeligt, at vi i udvalgte kampe nu får lov til at afprøve 5.-6. dommere i Superligaen. Der er ingen tvivl om, at det både vil hæve niveauet i ligaen, men også vil forberede os bedre til de internationale kampe,” siger Kenn Hansen, som åbner ’5.-6. dommer-ballet’ med at dømme kampen mellem Brøndby og OB på søndag.

”Med 5.-6. dommere kommer der flere øjne på de svære situationer i straffesparksfelterne, så det vil alt andet lige gøre, at risikoen for fejlkendelser mindskes. Dermed ikke sagt, at de bliver totalt udryddet, men det vil højne niveauet.”

Fra dommernes side skal kampene så vidt muligt bruges til forberedelse til internationale opgaver. Man vil derfor arbejde på, at dommere, med internationale kampe i efterfølgende uge, kan få lov til at dømme i det team, som er udtaget til den europæiske kamp. Men den internationale erfaring bliver i ligeså høj grad taget med retur til superligaen. 

”Til weekendens kamp i Brøndby stiller vi med det samme team, som jeg har dømt adskillige europæiske kampe med. Det gælder om at komme i gang på en god måde, derfor stiller vi også med et stærkt hold med international erfaring,” slutter Kenn Hansen. 

Hvilke kampe, der skal afvikles med 5.-6. dommere, besluttes af DBU og Divisionsforeningen, men så vidt muligt vil man forsøge at fordele kampene lige mellem alle hold i Alka Superliga. 

Log ind