MENU

DBU formand ser frem til FIFA-valg og reformer

FIFA offentliggjorde i dag dato for det forestående præsidentvalg og informerede samtidig om en ny reformproces, som skal skabe mere gennemsigtighed i forbundet.


Foto:fodboldbilleder.dk


Mandag eftermiddag afholdt det internationale fodboldforbund, FIFA, pressemøde. Her blev det offentliggjort, at der den 26. februar 2016 både vil være nyt præsidentvalg og samtidig også en ekstraordinær kongres, hvor nye reformforslag skal vedtager. Emnerne på kongressen vil blandt andet være centraliserede integritetstjek, åbenhed om honorarer, forslag om tidsbegrænsning på valgperioder og bedre ’good governance’ på alle niveauer.

På dagens pressemøde offentliggjorde FIFA-præsident Sepp Blatter desuden, at man allerede nu starter reformprocessen ved at nedsætte en task force, bestående af repræsentanter fra konføderationerne under ledelse af en uafhængig formand. Task forcen skal formulere de nødvendige reformforslag, som derefter skal præsenteres allerede om syv uger på førstkommende FIFA EXCO-møde.  

Hos DBU formand Jesper Møller er der tilfredshed med, at der nu er kommet dato for valget og en ny reformproces.

”Det er glædeligt, at FIFA nedsætter en task force med en uafhængig formand, som skal være med til at formulere hvilke reformer, der er behov for. Det er nødvendigt og længe ventet, så vi fremover kan sikre den fornødne gennemsigtighed,” siger DBU formand Jesper Møller, som også glæder sig til det kommende præsidentvalg:

”Først og fremmest glæder jeg mig over, at Blatter har bekræftet, at han definitivt stopper, og at der er blevet sat dato på valgkongressen. Som jeg har fastholdt siden juni 2014 i forbindelse med kongressen i São Paulo er det nødvendigt med en ny præsident, hvis FIFA skal få gennemført en helt nødvendig reformproces. 

”Det er vigtigt, at vi starter på en frisk, så vi kan komme videre. Ligesom ved det ordinære præsidentvalg i foråret, afventer vi at alle kandidater melder sig, før vi vælger, hvem vi stemmer på.  

Fristen for opstilling som kandidat til præsidentposten er den 26. oktober 2015.


Log ind