Fandt kærligheden på fodboldskole

Der skulle et par forsøg og et års tålmodighed til, før fodboldskolen i Mejrup blev starten på en fælles fremtid for to unge trænere. Få hele historien om, hvordan græspollen blev til amoriner her.

Skoletasken blev pakket til ungdomsuddannelsen, fodboldbanerne betrådt og diskotekerne blev besøgt i den vestjyske by, Holstebro. På trods af, at Inge Dalby Nielsen og Rasmus Cortnum voksede op i samme lokalområde, havde samme fritidsinteresse og flere sociale snitflader, kendte de ikke hinanden, inden de mødtes som trænere på DBU’s Fodboldskole i Mejrup.

Rasmus vidste det fra første øjekast. Inge var fuldstændig uvidende. De to unge trænere skulle dele mere end blot fodboldskoleminder i fremtiden.

Fortalt i fodboldterminologien er kampen kort beskrevet. Massivt angreb og et nonchalant forsvar i første halvleg viste sig uden mål. Efter en lidt nervøs og afventende affære i 2. halvleg kom det afgørende mål i overtiden. Sat sikkert ind af en tålmodig angriber efter, hvad der minder om en foræring fra forsvaret. Vigtig sejr for kærligheden.   

Mislykket angreb i 1. halvleg

Året er 2009. Det er sommer, sol og fodboldskolesæson. Klubbens kontor fyldes med unge trænere, inden det hele går løs. Og specielt for én af de spændte fremmødte står den oplevelse stadig lysende klar.

”Fra det øjeblik jeg så hende første gang, vidste jeg, at hun var min kvinde. Problemet var blot, at det vidste hun ikke,” fortæller Rasmus Cortnum Andersen, tidl. fodboldskoletræner i Mejrup GU.

Motivet for Rasmus’ øjne er Inge Dalby Nielsen, 25 år og deltager, assistent og træner på DBU’s Fodboldskole i Mejrup GU gennem ni år.

”Jeg lagde slet ikke mærke til ham,” fortæller den beundrede fodboldskoletræner.

”Jeg forsøgte alt, hvad jeg kunne. Satte mig diskret ved siden af hende, kørte hånden ned ad ryggen på hende og alt, hvad jeg kunne komme i tanke om,” griner Rasmus, som på daværende tidspunkt var 24 år og allerede erfaren som fodboldskoletræner med forskellige skoler gennem flere år på CV’et.

”Ugen gik alt for hurtigt, og der vidste jeg, at jeg skulle vente et helt år med at se hende igen. Men der fik jeg også en altoverskyggende grund til at komme igen,” smiler den tålmodige og scoringsivrige angriber.

Blev helt rød i hovedet

Året gik, og efter et lille mellemliggende tilfældigt møde til en fest på Handelshøjskolen i Aarhus mødte begge trænere igen trofast op til fodboldskolen i Mejrup.

”Jeg kom lidt sent afsted og hastede ind i lokalet, hvor alle trænere og assistenter sad klar til introduktionen. Og der sad han så. Jeg blev knaldrød i hovedet,” fortæller Inge, som dog ikke havde til hensigt, at der skulle være mere i forholdet end blot trænerkollegialt.

”Jeg ændrede strategi og gik hardcore efter at vise, at jeg var virkelig omsorgsfuld over for børnene,” fortæller Rasmus om det andet år på fodboldskolen med sin ”kommende kvinde”.

Ugen gik igen for hurtigt for den tålmodige Rasmus, og kampen måtte igen i overtid, hvor Rasmus efter ugens afslutning sendte sin ubevidst udkårne en sød sms.

”Jeg sagde først nej, men fortrød et par dage efter og skrev til ham igen, at jeg havde fortrudt. Det er jeg virkelig glad for den dag i dag,” fortæller den nybagte mor, som i maj fødte parrets første barn.

Begge spiller stadig fodbold, når graviditet og skader tillader det. Inge arbejder som psykolog og Rasmus som HR-medarbejder, og sammen har de lige købt hus i Højbjerg ved Aarhus, fået datteren Edith og kigger tilbage på deres tid som træner på DBU’s Fodboldskole med glæde og gode oplevelser.

Del din gode/sjove/romantiske fodboldskolehistorie på Facebook-siden.

Log ind