MENU

Fodboldskole: Købte to billetter for at gennemføre

Årets mindste DBU Fodboldskole måtte selv til læderet og købe de sidste to billetter for at kunne gentage sidste års succes. Skolen er næsten 20 gange mindre end den største fodboldskole.

Vi skal til Kirke Hyllinge på Midtsjælland for at finde årets mindste fodboldskole med 24 deltagere på deltagerlisten og blot 20 på banen. Forklaringen finder du blandt andet i, at klubben selv måtte lægge ud for de sidste to billetter for at komme op på minimumskravet om 24 deltagere for at gennemføre en DBU Fodboldskole. Den sidste billet blev dog solgt inden skolens afvikling i uge 30.

”Vi afholdte DBU’s fodboldskole for første gang sidste år og både spillere og trænere havde så god en oplevelse, at det måtte vi bare gøre igen,” fortæller Kim Nielsen, fodboldskoleleder i Kirke Hyllinge, som desværre har haft et par afbud lige op til skolestart og derfor ender på 20 friske fodboldspillere.

Udover fodboldskolelederen består trænerteamet på årets mindste fodboldskole af to trænere og en trænerassistent. Alle fire er gengangere fra sidste års succes, hvor også 11 af årets spillere øvede teknik og grin.

Skole- og trænerlederen fra årets mindste skole kender samtlige af deltagernes navne og ser flere fordele ved at være en lille skole, men håber fremadrettet, at samtlige skolens 36 pladser bliver afsat.

”Det er en overskuelig størrelse og passer perfekt med vores lille klubhus, hvor vi kan vi spise fælles frokost og sidde sammen. Men det ville naturligvis være en fordel, hvis vi var lidt flere, så vi i højere grad kunne dele dem i grupper udfra formåen og differentiere træningen,” forklarer Kim Nielsen.

Trods skolens begrænsede størrelse formår trænerteamet at nytænke og har indført et buddykoncept, hvor de ældste deltagere fungerer som mentor og hjælper de yngste med dagens praktiske gøremål. Det bragte klubben i den lokale avis, Lokalavisen Hornsherred.

Hver fjerde fodboldklub
259 af 1.125 af alle fodboldklubber med børne- og ungdomshold – svarende til 23 procent – tilbyder i løbet af sommeren en DBU Fodboldskole for næsten 30.000 glade fodboldspillere landet rundt. Geografisk er der stor forskel på, hvor mange deltagere den enkelte fodboldskole har, og årets tal viser, at de største befinder sig i Jylland, mens de mindste skoler befinder sig på øerne.Årets største skole vil være større
81 klubber var med fra begyndelsen i 1993, da de første fodboldskoler blev afviklet, og mere end 100 klubber har i dag mere end 20 års erfaring med at arrangere fodboldskole. 31 klubber har været med samtlige 23 år uden undtagelse.

AIA Tranbjerg ved Aarhus er én af de absolutte sværvægtere, som har været med i alle 23 år og har gennem alle årene været én af de største skoler. Igen i år er skolen den største, og det er der visse fordele ved, fortæller Skoleleder Bo Willestofte:

”Den største fordel er klart, at vi gør en masse børn glade. Jeg ved ikke, om det er, fordi vi er en stor skole, og en stor skole kræver mere, men det er også en kæmpe fordel, at der altid er stor velvilje for at hjælpe, når vi kontakter Anja, Stine og Morten hos DBU.”

Fodboldskolelederen på årets største fodboldskole er i dialog med fodboldskoleteamet i DBU 2-3 gange dagligt i ugen op til fodboldskolen og mindst én gang om dagen under afviklingen.

”Vi vil altid ønske, at vi var større, så vi kan gøre flere børn glade. Men vi vil jo heller ikke trække børnene fra de andre skoler – der skal være plads til alle,” smiler Bo Willestofte.

Fodboldskolen i AIA Tranbjerg pumper 400 bolde op til skolestart.

Størstedelen af årets DBU Fodboldskoler var udsolgt allerede inden sommerferien, men på enkelte skoler er der stadig ledige pladser i de sidste par uger. Se de ledige pladser.

7 fakta og forskelle på årets mindste og årets største fodboldskole:

 7 fakta: Lille vs. stor
Kirke Hyllinge AIA Tranbjerg
 Antal deltagere
20 368
 Antal trænere/ledere
4 44
 Arbejdsdage op til
5-7 dage 14 dage
 Arbejdstid under
7.30-16.00 7.00-17.00
 Dialog med DBU
5-6 gange 24-27 gange
 Definition af fodboldskole
Leg med bold, nye venner, sjov Oplevelse, plads til grin, nye kammerater
 Fordele ved skolens størrelse
Sammenhold, overskuelighed Glæde mange

Log ind