Jagten på den nye landstræner er sat i gang

DBU har sat gang i processen med at finde en ny A-landstræner, der kan overtage i sommeren 2016, når Morten Olsen stopper.

Morten Olsen meddelte tidligere på året, at han stopper som landstræner efter 16 år på posten, når hans kontrakt udløber til næste sommer. Dermed er jagten på en ny landstræner sat i gang - ikke mindst arbejdet med at definere den profil, der skal udvikle dansk fodbold og skabe resultater med landsholdet. 

I den forbindelse er der i DBU blevet nedsat en arbejdsgruppe med direktør Claus Bretton-Meyer for bordenden til at bidrage med de ledelsesmæssige input og vurderinger. Den fodboldmæssige ekspertise kommer fra den nye elitechef Kim Hallberg samt talentudviklingschef Flemming Berg og trænerudviklingschef Peter Rudbæk. På baggrund af det vil Claus Bretton-Meyer indstille en kandidat til DBU’s bestyrelse. 

“Jobbet som landstræner er et af de mest eftertragtede - og et af de mest omdiskuterede - i dansk fodbold. Alle med interesse for fodbold har en holdning til, hvem det skal være. Vi finder den bedste og har derfor præciseret en række kriterier, vedkommende skal opfylde. Næste skridt er at se på konkrete navne og muligheder,” siger Claus Bretton-Meyer.

Arbejdsgruppen lægger eksempelvis vægt på, at den kommende landstræner har international erfaring som træner, og at vedkommende tidligere har skabt væsentlige resultater med sine hold. Derudover skal han have en tydelig spilfilosofi samt klare og tydelige lederegenskaber. 

Den kommende landstræner skal lige som Morten Olsen være en central del af arbejdet med trænere og bidrage til talentudviklingen i dansk fodbold. Samtidig skal vedkommende forstå og anerkende ‘Den Røde Tråd’, der er grundelementet i dansk fodbold. 

“Der er mange gode kandidater både i Danmark og internationalt. Vi ønsker at finde den rette, der fortsat kan udvikle landsholdet og bidrage til udviklingen af dansk fodbold bredere set,” siger Kim Hallberg, elitechef i DBU. 

DBU bestræber sig på at kunne præsentere den nye landtræner inden udgangen af året. Indtil præsentationen af den kommende landstræner kan DBU ikke kommentere på konkrete navne eller spekulationer. 

Se videoen, hvor direktør Claus Bretton-Meyer fortæller mere om processen. Hvor tæt er DBU på at finde Morten Olsens afløser? Hvad er de vigtigste kriterier? Og kan han nævne konkrete navne på kandidaterne? 

Log ind