Jess Thorup stopper som U21-træner – ny træner i FCM

U21-landstræneren har sagt ja til at blive træner i FC Midtjylland. DBU takker ham for hans store arbejde med U21-landsholdet – senest med EM-semifinaleplads og OL-kvalifikation.


Jess Thorup og U21-anfører Jannik anfører Jannik Vestergaard. Foto: fodboldbilleder.dk


EM-kvalifikation uden nederlag, semifinaleplads og kvalifikation til OL i Rio de Janeiro næste år. 

Det er resultaterne, som Jess Thorup har nået som træner for det danske U21-landshold, der omtales som et af de bedste i generationer. 

Nu har Jess Thorup sagt ja til at blive cheftræner for de danske mestre fra FC Midtjylland og ønsker derfor at stoppe som U21-landstræner med øjeblikkelig virkning. DBU’s elitechef Kim Hallberg ærgrer sig – men ønsker også Jess Thorup stort tillykke med de nye udfordringer. 

“At blive træner for et mesterhold med store ambitioner i europæiske turneringer er en kæmpe opgave, som vi har forståelse for at Jess gerne vil prøve kræfter med. Jess har gjort det rigtigt godt som U21-landstræner – både med den flotte kvalifikation, semifinaleplads og kvalifikationen til OL næste år. Han har skabt en fantastisk gejst i U21-truppen og er en meget dygtig træner, som vi er glade for at have haft i DBU  og ønsker ham alt det bedste i sit nye job ,” siger Kim Hallberg. 

Den 45-årige Jess Thorup tiltrådte som U21-landstræner i 2013 og var før det træner i Esbjerg og spiller i blandt andet OB, Esbjerg og Uerdingen. Som U21-landstræner har og U21-landsholdet gået igennem EM-kvalifikationen uden nederlag og nået til semifinalen i den netop overståede EM-slutrunde i Tjekkiet. Selv er Jess Thorup meget glad for sin tid som U21-landstræner og som en del af hele DBU: 

“Jeg har lært utroligt meget og udviklet mig endnu mere som træner – i samspillet med de andre U-landstrænere, med A-landstrænerne og med de mange internationale kampe. Jeg havde glædet mig til de nye udfordringer med OL og ny kvalifikation, men udfordringen med FC Midtjyllands store planer er så fristende, at jeg har lyst til at tage næste skridt, der bliver utroligt spændende,” siger Jess Thorup. 

Nu skal DBU finde en ny U21-landstræner og det ansvar kommer til at ligge hos talentudviklingschef Flemming Berg, der er fortrøstningsfuld i forhold til opgaven:

“Jess har været en rigtig god træner – han har skabt flotte resultater og nyder stor respekt over alt i DBU. Nu skal vi i gang med at finde en god erstatning, der kan fortsætte arbejdet med U21-holdet. Det er afgørende at finde en, der har forståelse for spillestilen på de danske landshold - ‘Den Røde Tråd’ - og samtidig en god forståelse for arbejde med unge spillere,” fortæller Flemming Berg.  

U21-landsholdet har til oktober de første kvalifikationskampe til næste EM-slutrunde i 2017. Allerede i september er der et par venskabskampe mod Tyskland og Ukraine. DBU arbejder på at have en ny landstræner på plads inden da. Skulle det mod forventning ikke lykkes, vil en af de øvrige U-landstrænere få ansvaret for de kampe, oplyser Flemming Berg. 


Log ind