MENU

Landsholdet i Østeuropæisk VM-kval

Rumænien, Polen, Montenegro, Armenien og Kasakhstan bliver modstanderne i den kommende VM-kvalifikation. Det stod klart, efter lodtrækningen til kvalifikationen til VM 2018 i Rusland i dag blev foretaget.
Selvom kvalifikationen til EM i 2016 er langt fra er slut, så er planlægningen for VM i Rusland i 2018 allerede i fuld gang. Derfor lagde Konstantins Palads i St. Petersburg lørdag aften hus til lodtrækningen til den kommende VM-kvalifikation. 

52 hold skulle fordeles i de i alt ni grupper. Heraf syv grupper med seks og to grupper med fem. Danmark var forud for lodtrækningen placeret i seedningslag to, mens hold som Tyskland, Spanien og England, men også Wales og Rumænien var placeret i det øverste lag. 

Efter lodtrækningen stod det klar, at der bliver Østeuropæisk modstand og lang rejsetid for de rød-hvide.

Danmark blev placeret i Gruppe E, som ser således ud: 

Rumænien
Danmark
Polen 
Montenegro
Armenien
Kasakhstan

”Det er en meget jævnbyrdig gruppe, hvor der ikke er nogen walk-overs, men hvor alle har mulighed for at tage point fra hinanden. Der er tre favoritter; Rumænien, Danmark og Polen, som jeg forventer er meget jævnbyrdige – alt efter hvordan niveauet ser ud om et år,” siger assisterende landstræner, Peter Bonde. 

”Der er en gruppe uden prygelknaber, men også en gruppe uden én klar favorit. Vi har en fin mulighed for at blive nummer et, men omvendt kan man som to’er også risikere ikke at få så mange point til regnskabet, fordi alle kommer til at tage point fra hinanden”.  

Hos Claus Bretton-Meyer er der dog ikke så meget optimisme:

”Jeg vil ikke forholde mig til det sportslige, men rent økonomisk er det bestemt ikke optimalt for os. Vi får store rejseomkostninger til bl.a. Kasakhstan, og på billetsiden er det absolut heller ikke et ønskescenarie. Vi havde håbet på Sverige og Norge, men vi må håbe på det bedste trods omstændighederne, og selvfølgelig at vi kvalificerer os til VM i 2018,” sagde Claus Bretton-Meyer udmiddelbart efter lodtrækningen, som han selv overværede i Rusland.

I alt vil 32 hold deltage ved VM-slutrunden i 2018 – heraf de 14, inklusive værterne fra Rusland, fra Europa. Derfor er det kun de ni gruppevindere, der går direkte videre, mens de otte bedste to’ere skal ud i de afgørende play-off kampe i november 2017.

VM-kvalifikationen vil løbe fra september 2016 til oktober 2017, med eventuelle play-off kampe i november 2017. De danske kampe vil, ligesom EM-kvalen, blive sendt på SBS Discoverys kanaler – herunder Kanal 5 og 6’eren.

Det endelige kampprogram bliver lagt af UEFA, som i morgen, søndag, vil præsentere kampprogrammet. 

Alle VM-grupperne

Gruppe A:
Holland
Frankrig
Sverige
Bulgarien
Hviderusland
Luxemburg

Gruppe B
Portugal
Schweiz
Ungarn
Færøerne
Letland
Andorra

Gruppe C
Tyskland
Tjekkiet
Nordirland
Norge
Aserbajdsjan 
San Marino

Gruppe D
Wales
Østrig
Serbien
Irland
Moldova
Georgien

Gruppe E
Rumænien
Danmark
Polen
Montenegro
Armenien
Kazakhstan

Gruppe F
England
Slovakiet
Skotland
Slovenien
Litauen
Malta

Gruppe G
Spanien
Italien
Albanien
Israel
Makedonien
Liechtenstein

Gruppe H
Belgien
Bosnien
Grækenland
Estland
Cypern

Gruppe I
Kroatien
Island
Ukraine
Tyrkiet
Finland


Log ind