MENU

Møller klar til at bakke op om Platini

Michel Platini offentliggjorde onsdag eftermiddag sit kandidatur til det kommende FIFA-præsidentvalg. Et godt udgangspunkt for at få gennemført de nødvendige reformer, mener Jesper Møller, som også er klar til at bakke Platini op.


Platini ved DBU's Repræsentantskabsmøde i 2014 i forbindelse med DBU's 125 års jubilæum.  Foto: fodboldbilleder.dk


Det kom ikke som den store overraskelse, da UEFA-præsident Michel Platini tidligere i dag offentliggjorde sit kandidatur til præsidentposen hos det internationale fodboldforbund, FIFA, idet han forud for offentliggørelsen havde rettet henvendelse til alle de europæiske fodboldforbunds formænd. 

”Jeg er glad for, at Platini har besluttet sig for at stille op. Vi var blandt de første i 2004, som bakkede ham op forud for UEFA’s præsidentvalg i 2007, hvor han vandt over Lennart Johansson, så det vil være naturligt for DBU at gøre det igen. Han har gjort et godt stykke arbejde i UEFA siden hans tiltræden som præsident, hvor han har været med til at få flere reformer igennem,” siger DBU-formand Jesper Møller. 

Der er endnu ikke andre kandidater, som har meddelt deres kandidatur. Alligevel er Jesper Møller klar til at bakke op om Michel Platini som den næste FIFA-præsident efter Sepp Blatter.

”Som jeg har fastholdt siden juni 2014, er det nødvendigt med en ny præsident, hvis FIFA skal få gennemført en helt nødvendig reformproces. Platini har tidligere bevist, at han kan få vigtige reformer igennem, derfor mener jeg også, at han kan gennemføre reformerne i FIFA og få ryddet op i forbundet, hvilket er det vigtigste lige nu. Jeg mener i det hele taget at Platini fremstår som en stærk og kompetent kandidat.  Derfor er jeg også klar til at bakke ham op,” siger Jesper Møller.

FIFA’s præsidentvalg finder sted den 26. februar 2016 i Zürich. 

Log ind