MENU

U19-EM: Sluttede med sejr

U19-pigerne vandt tirsdag aften 2-1 over værterne fra Israel. Sejren var dog ikke nok for de rød-hvide, som derfor sluttede på tredjepladsen i gruppen.


Foto: Sportsfile.com


På papiret havde U19-pigerne ikke andet end æren at spille for. Med nederlaget til Sverige i lørdags var alle chancer for videre avancement væk. Alligevel var det en flok opsatte piger, som gik på banen mod Israel til den sidste kamp ved EM.

Danmark lagde fra start stærkt ud og var spilstyrende gennem hele kampen. Pigerne leverede en masse godt spil og producerede gode chancer, men på trods af det spillemæssige overtag, kom de danske piger dog bagud efter 22 minutter på en personlig fejl, hvor forsvaret halter, hvilket gav Israel en mulighed, som de udnyttede. 

Danmark kom dog godt igen allerede 11 minutter senere på et indlægfra højre side fra Emilie Henriksen, som bliver sendt ind Nicoline Sørensen, som kommer først på bolden og udligner.

Derfra kørte de rød-hvide på med fint spil og gode muligheder, og i det 60. minut er det igen Nicoline Sørensen, der scorer – denne gang til 2-1.

Selvom resultatet ’kun’ sagde 2-1, var det en sikker dansk sejr. Danskerne styrede hele kampen, kørte den fint igennem og kom også til flere gode chancer, som nemt kunne have været blevet omsat til mål. Samtidig blev israelerne holdt væk fra alt hvad der mindede om chancer. 

Alt i alt en rigtig fin 2-1-sejr, som også blev afslutningen på EM-slutrunden for danskerne. 

”Vi var klart det bedste hold i dag. Det var ikke Israel, der rev os rundt og scorede til 1-0. Det var vores egen fejl, hvor vi får dummet os godt og grundigt. Pigerne klør på, og det giver også en udligning godt 10 minutter senere. Vi er klart bedre end dem - specielt når vi lykkedes med at komme over kanterne. Der mangler lige lidt på indlæggene, men vi får alligevel scoret to gange. Vores 10’er kommer godt ind i feltet i dag. Det havde vi arbejdet på, så det er dejligt, det lykkedes for os,” sagde Søren Randa-Boldt efter kampen.

”Det er vigtigt, at vi får sluttet af med en sejr. Vi havde jo en drøm om at komme til semifinalerne, så det havde været total nedtur, hvis vi havde sluttet med et nederlag, men det synes jeg heller ikke, vi overhovedet var tæt på, selvom det kun blev 2-1.”

”Det har været en fin slutrunde. Vi har haft nogle virkelig tætte kampe på et meget højt niveau, så Nils Nielsen og jeg har jo kunnet se, hvem der skal videre på A-landsholdet, og der er et par stykker, der har efterladt et rigtig godt indtryk allerede nu, men også i fremtiden vil der være mange af de her spillere, som vi kommer til at se på A-landsholdet,” slutter U19-landstræneren.

Danmark endte på tredjepladsen i gruppen og er derfor ude af EM-slutrunden.

Se kampstatistik her

Følg U19-kvindelandsholdet på Facebook

Læs dagbøger fra EM-lejren her

Log ind