Dansk klubmand i fornemt UEFA-selskab

De danske fodboldklubber er for alvor repræsenteret på højeste niveau i den internationale fodboldverden, efter en Silkeborg IF-klubmand er blevet valgt som UEFA´s Match Delegate.


Dansk klubmand får internationalt ansvar i UEFA. Foto: DBU.

I denne uge offentliggjorde UEFA deres liste over de danske match officials, som fra næste sæson er udpeget til at assistere UEFA ved en række internationale fodboldkampe – herunder EM-kvalifikationskampe og Champions League.

På listen, som består af 15 personer, er der i år et nyt ansigt.

Silkeborg IF´s økonomidirektør Claus Christensen er blevet udvalgt til at være kampdelegeret for UEFA fra efteråret, og det glæder ikke mindst DBU´s formand Jesper Møller, at fokus på de danske klubber nu bliver internationalt.

”Som ny formand har det været mit ønske at involvere klubberne i internationale opgaver. Da vi skulle pege på en ny kandidat til UEFA Match Delegate, var jeg ikke i tvivl om, at det var Claus, vi skulle spørge, siger DBU´s formand Jesper Møller, der kun har rosende ord om Claus Christensen:

”Claus er driftsikker, har styr på tingene og sørger for, at tingene bliver klaret på en ordentlig måde. Han løser problemer på en pragmatisk måde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Claus bliver en værdig repræsentant for dansk fodbold i UEFA,” siger Jesper Møller.

Claus Christensen blev udvalgt af UEFA på baggrund af en indstilling fra DBU, efter en rekrutteringsproces der adskilte sig fra de forgange år.

”Som noget nyt har vi i år haft fokus på, at indstillingsprocessen skulle være åben og transparent, så alle med interesse og kompetencer fik mulighed for at søge, og det er Claus´ nye position udfaldet af,” fortæller Jesper Møller.

Arbejdet som kampdelegeret inkluderer en sikring af banens og stadions kvalitet og sikkerhed, opsyn med spillere og dommere og en konkluderende rapport som afslutning på en kamp.

Claus Christensen repræsenterer Danmark som UEFA Match Delegate sammen med følgend match officers: 

UEFA match officers

Delegerede

Steen Dahrup

Delegerede

Claus Christensen

Delegerede

Jan Damgaard

Delegerede

Jim Stjerne Hansen

Delegerede

Christian Kofoed

Delegerede

Diana Andersen

Dommer observatør

Jan Carlsen

Dommer observatør

Jørn West Larsen

Dommer observatør

Jens Larsen

Dommer observatør

Peter Mikkelsen

Dommer observatør

Gitte Holm

Dommer observatør

Kaj Østergaard

Sikkerheds observatør

Henrik Kjær Jensen

Venue director

Christian Bordinggaard

Teknisk instruktør

Peter Rudbæk

Log ind