MENU

DBU afventer landsrettens dom i sag om matchfixing

Der er i dag faldet dom i den første større sag om matchfixing ved Københavns Byret. Sagen blev anket og DBU afventer nu landsrettens dom.

Københavns Byret idømte i dag den ene af de to tiltalte et års betinget fængsel samt 200 timers samfundstjeneste. Samtidig skal han tilbagebetale de 130.000 kroner, som han vandt på uærligt spil tilbage i 2010. Den anden tiltalte i sagen blev frifundet. 

DBU ønsker ikke at kommentere direkte på dagens domsafsigelse, da sagen blev anket til Østre Landsret med det samme. DBU’s formand, Jesper Møller, vil dog godt understrege sagens alvor og matchfixings skade mod dansk fodbold og idræt som helhed:

"DBU anser matchfixing som den største trussel mod fodboldens troværdighed og integritet og vi ønsker total nultolerance på området. Derfor har vi naturligvis fulgt den aktuelle sag tæt og vil også følge sagens endelige udfald nøje," udtaler DBU’s formand Jesper Møller. 

DBUs matchfixing-ansvarlige vil nu nærlæse sagens akter for at vurdere om den skal tages op i DBU’s eget system eller det nye Matchfixing-nævn, der blev etableret i samarbejde med DIF i foråret 2014. I vurderingen vil der blive taget højde for, at den såkaldte Hvidovre-sag fandt sted helt tilbage i 2010 og dermed før DBU i 2014 indførte blandt andet forbud mod spil på egne kampe og rækker. 

"Vi vil naturligvis nærlæse dommens præmisser, så vi kan vurdere, om der er behov for at justere på de nye regler, som blev vedtaget i 2014 og den seneste lovgivning fra april måned, samt om der i øvrigt er behov for at følge op på dommens konklusioner" siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har i dag været ude med en kritik af de nye regler, som Folketinget har vedtaget. Ifølge Jesper Møller, er det ‘rosværdigt, at regeringen og Folketinget har kriminaliseret bestikkelse i dansk idræt’. Men reglerne er ikke vidtgående nok, mener DBU-formanden, der blandt andet ønsker flere ressourcer til Politiet og større samarbejde mellem Politiet og idrættens organisationer for at styrke indsatsen mod matchfixing. 

"Spørgsmålet er nu, om vi har fået den rette holdopstilling i den fortsatte kamp mod matchfixing. DBU mener, at den nye lov er et vigtigt første skridt, men at der mangler meget, før indsatsen bliver effektiv. Loven efterlader en række vigtige spørgsmål ubesvarede," siger han.

DBU-formandens pointer blev blandt andet rejst i et debatindlæg i Berlingske, der kan læses HER

DBU har i samarbejde med Kulturministeriet, DIF og spiludbyderne netop søsat en ny antimatchfixing kampagne med titlen ’Sig Noget, Hvis Du Ser Noget’. Det er muligt at følge kampagnen på sociale medier og læse mere om den HER

Log ind