MENU

DBU-formand kritiserer genvalg af Blatter som FIFA-præsident

Efter stor dramatik forud for årets FIFA-kongres blev Sepp Blatter her til aften genvalgt til præsident i FIFA. Det skete, da den jordanske modkandidat Prins Ali trak sig efter første runde af afstemningen, hvor Sepp Blatter fik 133 stemmer mod 73 stemmer til udfordreren.


VM i Sydafrika 2010. Foto: Fodboldbilleder.dk


Valget er et nederlag for åbenhed og reformer i den globale fodboldorganisation, mener Jesper Møller, formand for DBU: 

‘FIFA og hele fodbold-verdenen har brug for en ny præsident for at sikre større åbenhed, transparens og implementering af de nødvendige reformer. Blatter er for fedtet ind i alle anklager om korruption, der har fyldt meget i hans tid som præsident. Men vi må selvfølgelig respektere den demokratiske afstemning og fortsat kæmpe for fornyelse og åbenhed i FIFA,’ siger Jesper Møller. 

DBU’s formand har siden sidste års FIFA-kongres i Sao Paolo kæmpet for at få en ny præsident i FIFA i stedet for Sepp Blatter, der har siddet i stolen siden 1998. Blandt andet har Jesper Møller støttet portugisiske Louis Figos kandidatur, så han havde nok stemmer til at stille op. Samtidig har han været vært for møder med de tre kandidater, der førte valgkamp mod Sepp Blatter - Louis Figo, hollandske Michael van Praag og jordanske Prins Ali. Og sideløbende har den danske DBU-formand siden efteråret 2014 gået forrest i kravet om at få offentliggjort hele den såkaldte Garcia-rapport om baggrunden for valget af Qatar som vært for VM i 2022. 

Til dagens afstemning gav Jesper Møller derfor sin stemme til jordanske Prins Ali – på lige fod med UEFA-præsident Michel Platini og størstedelen af de andre europæiske medlemslande. Nu skal præsidenterne for de europæiske fodboldorganisationer drøfte, hvad de vil gøre som reaktion på genvalget af Sepp Blatter som FIFA-præsident. Det vil formentlig ske næste lørdag i forbindelse med Champions League-finalen i Berlin. 

Uanset dagens resultat håber DBU-formanden, at de seneste måneders debat og valgkamp, har skabt så meget pres på behovet for reformer og åbenhed i FIFA, at det kommer uanset hvem, der måtte sidder som præsident for organisationen. 

 ‘Det har været godt med en valgkamp, en god proces og en masse god, nødvendig debat. Reformerne i FIFA er kommet for at blive og vi vil fortsat kæmpe for at skabe mere demokrati og åbenhed i FIFA,’ siger Jesper Møller. 

Log ind